Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe NVZD-voorzitter neemt afstand van rechtszaak

Prof. mr. Paul van der Heijden vindt dat de NVZD een half jaar geleden te hard van stapel is gelopen bij het aanspannen van een rechtszaak tegen het normeren van de topinkomens van zorgbestuurders. 'Het kort geding tegen de Staat was niet wijs. De NVZD moet meer rekening houden met haar omgeving', aldus Van der Heijden. Hij deed zijn uitspraak op het congres van de vereniging van bestuurders in de zorg waar hij is gekozen tot de nieuwe voorzitter. Hij treedt aan op 1 september.
Nieuwe NVZD-voorzitter neemt afstand van rechtszaak
Foto: universiteit leiden

Van der Heijden is de opvolger van prof. dr. Ruud Lapré wiens termijn op 1 januari is afgelopen. In de tussenperiode heeft Joke van Lonkhuijzen, net benoemd tot lid van de raad van bestuur van Cordaan, de honneurs waargenomen.

Normering topinkomens

De NVZD verloor in januari een kort geding tegen de Wet Normering Topinkomens. De rechtszaak kwam de vereniging op felle kritiek te staan van maatschappelijke organisaties. De vereniging heeft nog altijd in beraad of ze een bodemprocedure begint. Dit is afhankelijk van de uitkomst van overleg met de overheid.

Arbeidsrecht

Van der Heijden wil de komende tijd haast maken met het accreditatietraject en de verdere professionalisering van de beroepsgroep. Hij is hoogleraar internationaal arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden. Van 2007 tot begin 2013 was hij rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij vijf jaar rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam en 16 jaar hoogleraar arbeidsrecht en arbeidsverhoudingen aan die universiteit.

3 reacties

 • adje rem

  En nu maar afwachten of hij handelt naar de eed van Hippocrates of van HYPOCRIETUS ? ?

 • Jan C

  Old Boys network; denk dat vd Heijden ook een graan meepikt; dat zit elkaar allemaal de hand boven het hoofd te houden; vd Heijden weet als hij vernietigend praat dat ze hem uit de markt prijzen; zulke figuren dat zal het land wel helemaal van in de vernieling glijden
  SLAAP MAAR LEKKER DOOR

 • Maarten1

  Van een jurist verwacht je dat hij zijn kansen in de rechtszaal inschat en dan zijn keuze maakt. Uit de opstelling van Van der Heijden maak ik op dat de NVZD geen kans maakt in een bodemprocedure.

  Als een volleerd bestuurder koppelt Van der Heijden zijn opstelling aan een inhoudelijk standpunt dat het goed doet in de pers. Ik denk dat de NVZD nog veel kan hebben aan deze voorzitter.

Of registreer u om te kunnen reageren.