Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Aafje start ontslagprocedure 550 thuishulpen uit voorzorg

Thuiszorgorganisatie Aafje heeft ontslag aangevraagd voor 350 vaste thuiszorgmedewerkers. Ook worden de tijdelijke contracten van 200 werknemers niet verlengd. De ontslagen zijn nodig vanwege de onzekerheid over eventuele contractverlenging in drie gemeenten.
Aafje start ontslagprocedure 550 thuishulpen uit voorzorg

De reden voor beëindiging van de contracten is dat de overeenkomst tussen de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR-gemeenten)en Aafje voor het verzorgen van met name huishoudelijke ondersteuning afloopt per 1 januari 2014.

Contractverlenging

Definitieve besluitvorming over eventuele verlenging van de contracten voor huishoudelijke hulp vindt niet eerder plaats dan in de raadsvergaderingen van de drie gemeenten september/oktober. Dit tijdstip in combinatie met de verplichte wettelijke termijn voor het aanvragen van ontslagvergunningen maakt dat Aafje nu uit voorzorg de ontslagaanvraag voor haar medewerkers in gang moet zetten. Beide partijen spannen zich in om alsnog tot overeenstemming te komen, zodat de aanvraag kan worden ingetrokken.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Frank Conijn

    Als de inkoop van die zorg niet naar de gemeenten was overgeheveld maar gewoon door de 32 regionale zorgkantoren was gedaan was dit probleem niet ontstaan. En er zijn meer, m.i. zwaarwegende argumenten om zorg niet naar de gemeenten over te hevelen. Zie http://www.gezondezorg.org/all-in-zorgverzekering.

Of registreer u om te kunnen reageren.