Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Acampo kreeg vier ton van Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft de vorig jaar vertrokken bestuursvoorzitter Marianne Acampo een afkoopsom betaald van 234.000 euro. Dat schrijft vakblad Medisch Contact op basis van het met vertraging openbaar geworden jaarverslag van het Noord-Hollandse ziekenhuis. Inclusief haar salaris ontving de ex-topvrouw ruim vier ton.
Acampo kreeg vier ton van Rode Kruis Ziekenhuis

Sinds mei 2009 leidde Acampo het Rode Kruis Ziekenhuis, onder meer bekend van het Brandwondencentrum Beverwijk. In het voorjaar van 2012 bleek dat de zorginstelling op de rand van een faillissement stond. Als gevolg van overfinanciering in 2009 en 2010 claimden Achmea en andere zorgverzekeraars 40 miljoen euro terug. Dat geld had het ziekenhuis niet, omdat ze dat onder meer had geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten. De zorgverzekeraars gingen in de zomer akkoord met een tijdelijk uitstel van terugbetaling, maar zetten Acampo op een zijspoor. In oktober vertrok zij helemaal, zo schrijft Medisch Contact.

Vertrekpremies
Uit de bezoldigingsparagraaf in de jaarrekening blijkt dat het ziekenhuis Acampo een ontslagvergoeding van ruim 113.000 euro betaalde. Daarnaast ontving zij nog ruim 120.000 euro als ‘afwikkeling bezoldiging, vakantiedagen en vakantietoeslag’ tot eind februari van dit jaar. In totaal komt de exitpremie daarmee op bijna 234.000 euro. Inclusief haar gewone salaris en vergoedingen ontving Acampo vorig jaar bijna 435.000 euro. Omdat het Rode Kruis Ziekenhuis de deadline voor de deponering van de jaarstukken miste, ontbrak Acampo dit jaar in de lijst met vertrekpremies aan ziekenhuisbestuurders die Medisch Contact jaarlijks samenstelt. Haar afkoopsom zou goed zijn geweest voor een vijfde plaats op die lijst. (Medisch Contact)

5 reacties

 • ekmbeukers

  Deze dame behoort zich te schamen en ik neem aan, dat het aantal echte vrienden van haar behoorlijk is teruggelopen

 • Zorg

  Dit is volkomen graaicultuur.
  Hebben ze wel liefde voor hun vak?
  Of lonk geld?
  Daar lijkt het zeker op.
  Het is de hoogste tijd dat ze in den haag wakker worden en niet de zorg vragers de dupe laten zijn.
  Hier ligt werk voor de abva-kabo en fnv

 • Zorg

  Dit is volkomen graaicultuur.
  Hebben ze wel liefde voor hun vak?
  Of lonk geld?
  Daar lijkt het zeker op.
  Het is de hoogste tijd dat ze in den haag wakker worden en niet de zorg vragers de dupe laten zijn.
  Hier ligt werk voor de abva-kabo en fnv

 • Jan C

  Geen wonder dat de hele zorg vergaat van bestuurswisselingen.
  Een geweldige truc om verlost te zijn van de oorzaken van wantoestanden en slecht beheer; en op naar de volgende instelling met weer een veel en veel te dik salaris en een afgesproken zeer hoge bonus ALS JE ER NIKS VAN BAKT.
  Slaap maar door.
  DE PATIENT IS DE DUPE.

 • Star

  Tja zo lang wanbeleid nog steeds beloond wordt met dikke betalingen, zullen de graaiers allemaal eerst op een zijspoor gezet moeten worden. Het wordt toch echt tijd dat we in gaan grijpen want deze graaiers hebben al die tijd al alles weg gehaald bij de mensen die zorg nodig hadden en ze zijn daardoor echt geen betere verzorgers geworden/geweest.Integendeel zelfs.
  De echte verdiéners zijn de mensen op de 'werkvloer'en die worden aan alle kanten afgeknepen om die grote bedragen neer te kunnen tellen.Het geld moet ergens vandaan komen. Met dank aan een wederom niets gepresteerd hebbende prutsende mevrouw die had kunnen bewijzen dat een vrouw aan de top winst kon zijn , die ze dan nu gelukkig kwijt zijn.Neem dan nu maar iemand aan met verstand van zaken en geen excuusTruus in het kader van de zogenaamde emancipatie.

Of registreer u om te kunnen reageren.