Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Annemiek van Bolhuis nieuwe directeur zorg RIVM

Annemiek van Bolhuis is per 1 oktober de nieuwe directeur volksgezondheid en zorg bij het RIVM. Zij volgt Moniek Pieters op die in oktober start als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Gelderland-Zuid.
Annemiek van Bolhuis
Annemiek van Bolhuis - Foto: RIVM

Van Bolhuis is momenteel vanuit VWS gedetacheerd bij de World Health Organisation (WHO). Vanuit het hoofdkantoor in Genève werkt zij als Strategisch Adviseur op het terrein van gezondheidsbevordering van preconceptie tot de oude dag met de nadruk op gezinnen, vrouwen en kinderen. Daar houdt zij zich bezig met beleidsvorming op onderwerpen als seksuele gezondheid, moeder en kindzorg, healthy ageing en vaccins. Daarnaast geeft ze vorm aan het WHO-programma over mensenrechten en reductie van gezondheidsverschillen. Ook werkte zij bij het WHO-cluster niet-overdraagbare ziekten en geestelijke gezondheid (NMH), met name om de speciale sessie van de algemene vergadering van de VN in deze voor te bereiden.

2 reacties

  • Jan C

    Het wisselen (met grote zeer grote bonussen) gaat gewoon door.
    Dat gebeurt voor het geval men er achter komt hoe slecht de man en vrouw in dat zorg traject gepresteerd heeft.
    Hoe weet ik dat zo goed? Ik kom in zorg instellingen, begrijp u.

  • Rob

    Zoveel capabele onderzoekers en dan een niet onderzoeker als hoofd van een onderzoeksorganisatie. Schippers laat zich weer eens van haar politieke kant zien.

Of registreer u om te kunnen reageren.