Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuurder Novo stapt op

De raad van toezicht en bestuurder Jaap van der Pol hebben in onderling overleg besloten dat Van der Pol zijn werkzaamheden voor NOVO, Promens Care en Cosis per 1 september beëindigt. Wiecher Hadderingh blijft wel aan als voorzitter van de raad van bestuur.
Bestuurder Novo stapt op

Het aftreden van bestuurder Van der Pol wordt vandaag aangekondigd in een persverklaring van de raad van toezicht van de veelgeplaagde gehandicaptenzorginstelling. ‘De raad van toezicht heeft geconstateerd dat het draagvlak voor de bestuurder binnen en buiten de organisatie de afgelopen week zodanig is geworden, dat een continuering van zijn werkzaamheden een te grote claim legt op het veranderingsproces waar NOVO zich momenteel in bevindt.’

Vertrouwen opgezegd
De familieraad van NOVO zegde vorig week het vertrouwen op in de raad van bestuur van de instelling. De familieleden geloofden niet langer dat de zorg onder de huidige leiding veilig genoeg was. Dit alles na een sterfgeval binnen de instelling. De IGZ oordeelde dat de dood van de vrouw kon plaatsvinden vanwege structurele tekortkomingen in de zorg. Zo was onder meer de kwaliteit van het personeel niet afgestemd op de doelgroep.

Nieuwe bestuurder

De raad van toezicht streeft ernaar binnen twee weken een interim-bestuurder aan te trekken die de al in gang gezette veranderingsprocessen, vooral binnen Novo, verder vorm zal geven. Veiligheid en kwaliteit van zorg zullen daarbij de hoogste prioriteit hebben, zo schrijft de raad van toezicht. De raad hoopt dat met het benoemen van een nieuwe interim-bestuurder het vertrouwen van de centrale familieraad herwonnen kan worden en vertrouwt erop hiermee een periode van onrust te kunnen afsluiten.

3 reacties

 • adje rem

  Ach ja . Het kostte een mensenleven en een paar centen , maar dan heb je ook niets .

 • Jan C

  Jammer dat de raad van bestuur, raad van toezicht en het bestuur niet met veel smaad en publiekelijk zijn buiten gedonderd (zonder nabetalingen) nadat ze de daders van de moord op de 44-jarige zeer kwetsbare vrouw OOK NOG BELOONDE MET EEN PLUIM. Hoe gek kun je het bedenken.
  Als we daar zo zachtaardig mee om blijven gaan, als nu HELAAS EN HEEL JAMMERLIJK EN TRIEST is gebeurd, is het wachten op een volgende trieste zaak, zeker bij bestuurderen die vaak niet meer doen dan een veel en veel te hoog salaris incasseren.
  Advies: de rest ook afvoeren.

 • Joshua

  En hoeveel geld krijgt hij mee?
  Ook disfunctionerende bestuurders krijgen ook gewoon een zak geld.
  Dit is de financieel veilige manier voor alle bestuurders.
  Opmerking: dat geldt niet voor de werknemers.

Of registreer u om te kunnen reageren.