Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LUMC ontslaat wetenschapper wegens fraude

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een wetenschapper ontslagen wegens fraude. De onderzoeker heeft laboratoriumonderzoek gemanipuleerd, zo is gebleken uit intern onderzoek. Dat heeft het medisch centrum woensdag bekendgemaakt.
LUMC ontslaat wetenschapper wegens fraude

De fraude vond plaats in het laboratorium van de afdeling reumatologie. Het LUMC trekt twee wetenschappelijke publicaties van de medewerker terug. Directe collega's van de wetenschapper ontdekten de fraude. ‘Het LUMC betreurt het incident ten zeerste’, aldus bestuurslid Pancras Hogendoorn van het academisch ziekenhuis. (ANP)

Eén reactie

  • adje rem

    Is deze persoon niet ook direct naar een Ggz verwezen ? ?

Of registreer u om te kunnen reageren.