Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Triade schrapt 190 banen

Zorginstelling Triade in Flevoland schrapt volgend jaar 190 voltijdbanen (fte), daarvan heeft het grootste gedeelte een vast contract. De ontslagen hangen samen met overheidsbezuinigingen.
Triade schrapt 190 banen

De bezuinigingen van de overheid zorgen ervoor dat Triade de komende tien jaar circa 23 procent in omzet daalt, waarvan 17 procent in 2015 en 2016. Een belangrijke maatregel om de bezuinigingen hoofd te bieden, is het verminderen van arbeidsplaatsen.

Personele gevolgen

Triade wil zoveel mogelijk aansturen op natuurlijk verloop en beëindiging van tijdelijke contracten. Op basis van de huidige cijfers over de bezuinigingen heeft de organisatie besloten om afstand te nemen van 190 fte, waarvan 83 fte tijdelijk contracten en voor de vaste contracten gaat het om een krimp van in totaal 107 fte. 'De bezuinigingen hebben consequenties voor iedereen, cliënten en medewerkers. Wij zullen medewerkers zo goed mogelijk begeleiden en scholen. De arbeidsmarkt is echter de komende jaren krap. Om het proces goed te doorlopen zijn we met de vakbonden en ondernemingsraad in gesprek', aldus de organisatie.

Vastgoed

Een tweede maatregel is het afstoten van vastgoed. De organisatie laat weten enkele regiokantoren af te stoten.

Triade

Triade biedt zorg aan 2000 cliënten op meerdere locaties in Flevoland. Het gaat vooral om gehandicapten, jongeren en mensen met psychosociale problemen.

Of registreer u om te kunnen reageren.