Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Loek Winter weg bij Nyenrode

Loek Winter is met onmiddellijke ingang gestopt als professor Healthcare Entrepreneurship bij Nyenrode. Dat hebben Winter en Nyenrode in onderling overleg besloten. Winter, bestuursvoorzitter van de MC Groep, heeft het te druk. Dat schrijft Veroz, de financier van de leerstoel, in een bericht op haar site. Een andere reden is dat Winter nauwelijks is toegekomen aan een wetenschappelijke invulling van zijn leerstoel.
Loek Winter weg bij Nyenrode
Foto: MC Groep

Winter trad in oktober 2011 aan bij Nyenrode. Hij neemt afscheid met ingang van 1 januari 2014. Gedurende deze periode heeft zijn bedrijf de MC Groep een flinke expansie doorgemaakt in vrijwel alle sectoren van de gezondheidszorg. Onlangs werd nog het Slotervaartziekenhuis overgenomen. Vorig jaar investeerde hij in De Drie Notenboomen, de organisatie achter gehandicaptenformule de Thomashuizen en in 2011 nam Winter de volwassenenzorg over van de Zonnehuizen.

Wisselleerstoel

Winter zal als "executive lecturer" verbonden blijven aan de businessuniversiteit in Breukelen. De leerstoel Healthcare Entrepreneurship wordt omgezet in een "wisselleerstoel". Dat betekent dat hoogleraren van buiten gastcolleges zullen geven over het thema ondernemerschap in de zorg. 'Veroz acht deze omzetting van de leerstoel in een wisselleerstoel passen binnen het maatschappelijk en politiek krachtenveld, waarin het thema Ondernemerschap in de zorg meer dan ooit in de belangstelling komt te staan', aldus de lobbyorganisatie. Veroz  (Verenigde ondernemers in de zorg) is in  2009 opgericht door Willem Vermeend, Robin Linschoten, Hans Kamps en Willem Stevens.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

2 reacties

  • j.veenstra

    Een goede keuze van de heer de Winter en Nyenrode. Professoren zijn er genoeg te vinden, echte zorgondernemers zijn schaars. Na zijn actieve periode als zorgondernemer, kan hij op Nyenrode zijn kennis overdragen.

  • DGo

    Hè, hè .............., duurde wel lang voordat de ogen bij Neijenrode zijn opengegaan.

Of registreer u om te kunnen reageren.