Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Melvin Samsom verruilt Radboud voor Karolinska

Voorzitter van de raad van bestuur van het Radboudumc, Melvin Samsom, wordt per 1 oktober 2014 Chief Executive Officer (CEO) van het Karolinska University Hospital in Zweden. Het Karolinska University Hospital vormt samen met het Karolinska Institute een internationaal toonaangevende organisatie voor academische patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.
Melvin Samsom verruilt Radboud voor Karolinska

Melvin Samsom blijft tot 1 oktober aan als voorzitter van het Radboudumc. De raad van toezicht beraadt  zich op zijn opvolging. Voorzitter Loek Hermans van de Raad: 'Wij vinden het jammer dat Melvin Samsom ons gaat verlaten. Hij heeft een cruciale bijdrage geleverd aan het verstevigen van de academische positie van het Radboudumc en de wijze waarop kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg in het umc geborgd is. Wij zijn Melvin Samsom dankbaar voor zijn inzet voor het Radboudumc.'

Samsom: 'Ik heb de afgelopen jaren samen met mijn collega's met veel energie gebouwd aan het verstevigen van de academische positie van het Radboudumc. Het Radboudumc staat er goed voor en heeft een heldere koers ingezet op het gebied van patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs . Ook financieel zijn we gezond.  Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van het Radboudumc en zijn patiënten. Want daar doen we het voor.'

Bestuur Radboud

Samsom is sinds 2007 lid van de raad van bestuur van het Radboud universitair medisch centrum  en bekleedde sinds 2011 de functie van voorzitter. Onder zijn leiding zette het Radboudumc in op het voorop lopen in de ontwikkeling van een duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg.  Aantoonbaar onderscheidende kwaliteit, persoonsgerichte zorg, doelmatigheid en duurzame netwerken zijn daarbij de voor het Radboudumc leidende principes. Naast voorzitter van het Radboudumc is Samsom ook vice voorzitter van de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra).

CV

Samsom stond aan de wieg van het Instituut voor Waarborging Kwaliteit en Veiligheid, publiceerde  met het Radboudumc als eerste de overlevingscijfers van kanker en zette met het Radboudumc  REshape Center in op diverse zorginnovaties, waaronder e-health toepassingen als Facetalk. Het Radboudumc stelde onder zijn voorzitterschap als eerste universitair medisch centrum het patiëntendossier open voor patiënten en voerde een naamswijziging en nieuwe huisstijl door. Ook werden er samenwerkingsverbanden met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en het Maastricht UMC+ aangegaan. Verder werd het nieuwe patiëntenregistratiesysteem Epic geïntroduceerd, is het wetenschappelijk onderzoek geherstructureerd en is er een nieuw curriculum voor geneeskunde en biomedische wetenschappen in ontwikkeling.

Karolinska

Het Karolinska Univerisity Hospital en het Karolinska Institute bezetten al jaren een toppositie op de rankings van universiteiten in de wereld. Het instituut reikt jaarlijks de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde uit. Samsom:  'Het Karolinkska University Hospital is een internationaal toonaangevende organisatie. De ambitie van het Karolinska University Hospital om samen met het Karolinska Institute de internationaal toonaangevende positie voor academische patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs verder uit te breiden, is voor mij reden om deze overstap te maken.'

Of registreer u om te kunnen reageren.