Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ophef in Catharina over filmen personeel

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft onder valse voorwendselen opnamen gemaakt van medewerkers om te laten zien hoe zij hygiëneregels negeerden. Er werd gezegd dat de opnamen werden gemaakt voor een bekend journalistiek televisieprogramma.
Ophef in Catharina over filmen personeel

De beelden werden getoond op een personeelsbijeenkomst en pas dagen later werd onthuld dat het ging om interne opnamen. Volgens het ziekenhuis reageerde een deel van het personeel erg negatief. Bestuursvoorzitter Piet Batenburg biedt vrijdag in een verklaring zijn excuses aan als medewerkers en specialisten gekwetst zijn. Hij heeft het personeel om begrip gevraagd. 'Wij vonden deze ongebruikelijke methode noodzakelijk om alle 3500 medewerkers en de medisch specialisten te bereiken, waar andere methoden tot op heden faalden. Achteraf gezien hebben wij de organisatie te lang in onzekerheid gehouden over de oorsprong van de beelden.' Het ziekenhuis laat het vrijdag bij de verklaring en gaat niet in op vragen. (ANP)

2 reacties

  • Piet Leijten

    Als je geheimen voor je personeel hebt dan heb je ook geheimen voor je patienten. Dit is een cultuurverschijnsel je de organisatie.
    Wekt geen vertrouwen

  • martine

    Als je niets te verbergen hebt is het filmen ook geen kwalijke zaak,het dient namelijk een hoger doel namelijk patienten beschermen tegen onkunde of slordigheden ,ik vind het een goede zaak dat er controle is!

Of registreer u om te kunnen reageren.