Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Grote ontslagronde Pantein-Vivent moet bedrijf redden

Pantein-Vivent meldt dat een akkoord is bereikt met de vakbonden over een sociaal plan. Het akkoord behelst het ontslag van zo’n 400 van de 2.100 medewerkers. Onderdeel van het akkoord is ook dat 900 medewerkers twintig procent salaris in leveren.
Grote ontslagronde Pantein-Vivent moet bedrijf redden

Pantein-Vivent schrijft op haar website dat dankzij de maatregelen in het sociaal plan de organisatie Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent financieel stabiel blijft. Begin juli zijn de medewerkers geraadpleegd over het Sociaal Plan. Vrijwel alle medewerkers hebben aangegeven in te kunnen stemmen met het plan. Daarom hebben de vakbonden van de CAO VVT besloten om definitief akkoord te gaan met het Sociaal Plan, die nu dan ook ondertekend is door genoemde partijen.

Tarieven huishoudelijke hulp

In de persverklaring staat: ‘De afgelopen jaren zijn de tarieven voor huishoudelijke hulp gedaald en is het aantal uren huishoudelijke hulp afgenomen. Om ook in de toekomst de hulp te kunnen blijven bieden is een aanpassing in de organisatie noodzakelijk. In het Sociaal Plan staat beschreven dat de loonschalen beter afgestemd moeten worden op de aard van de werkzaamheden en de tarieven die gemeenten momenteel vergoeden. Daarnaast wordt de omvang van het personeelsbestand afgestemd op de verminderde algemene afname van huishoudelijke hulp. Eind augustus wordt aan de medewerkers bekend gemaakt wat dit voor hen persoonlijk betekent. Er is dan ook bekend voor hoeveel medewerkers het Sociaal Plan directe gevolgen heeft.’

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Begrijp niet dat er in de zorg niet gedacht wordt aan doordraaien zoals nu met de groente en het fruit door het sanctie beleid.
    Als de dienst onverantwoordt moet worden uitgevoerd door een te lage prijs. Niet meer leveren!!. Vraag en aanbod, in de zorg is de vraag niet afgenomen maar van bovenaf te duur bevonden. Maar als de kwaliteit en veiligheid niet geleverd en gerealiseerd kan worden. Moet je als leverancier gewoon stoppen. Uitgaande van dat de prijs kwaliteit in het verleden en heden correct en verantwoorden was.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.