Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar kindergeneeskunde

Mark van Dorresteijn
Peter Smit ontving op woensdag 10 september een Koninklijke onderscheiding uit handen van Bert Swart, burgemeester van Zuidhorn. Smit is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Koninklijke onderscheiding voor hoogleraar kindergeneeskunde
Foto: RUG

Smit ontving de onderscheiding onder meer vanwege zijn bijzondere verdiensten als onderzoeker op het gebied van metabole ziekten. De uitreiking vond plaats op het symposium ‘Crossing barriers’ dat in UMCG plaatsvond ter ere van het afscheid van Peter Smit.

Loopbaan

Vanaf 1979 is Peter Smit verbonden aan het UMCG. Hij is 34 jaar hoofd geweest van de sectie Metabole ziekten. In 2008 werd hij benoemd tot hoogleraar kindergeneeskunde, in het bijzonder de metabole ziekten. Zijn leerstoel werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Metakids. In zijn loopbaan heeft hij een grote impuls gegeven aan het wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de stofwisselingsziekten. Peter Smit hechtte veel waarde aan de belangen van ouder- en patiëntorganisaties; gedurende zijn loopbaan heeft hij veel adviserende functies gehad bij deze organisaties, zowel op nationaal- als op internationaal niveau.

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.