Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Erbudak: ‘Ik ben niet gevlucht’

Ex-Slotervaartdirecteur Aysel Erbudak zegt niet gevlucht te zijn naar Turkije. Het is volgens haar puur toeval, dat meldt Het Parool.
Erbudak: ‘Ik ben niet gevlucht’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De rechtbank bepaalde woensdag dat Erbudak 1,7 miljoen euro moet terugbetalen aan het Slotervaartziekenhuis. In september vorig jaar werd Erbudak al veroordeeld tot het terugbetalen van 2,5 miljoen aan familie van haar overleden zakenpartner Jan Schram. De familie van Schram legde vervolgens beslag op haar woning in Beverwijk.

Verhuizing

Het is nu de vraag of Erbudak de miljoenen ooit betaalt. Ze ontkent te zijn gevlucht: 'De verhuizing zat al langer in de planning. Het is puur toeval', zegt zij tegen het Parool.

Strafzaak

Erbudak liet het Slotervaartziekenhuis opdraaien voor privé-investeringen van 1,2 miljoen euro. Het ging om een vastgoedproject in Turkije en betalingen aan het bedrijfje Drimpy, een onlineplatform in de zorg. Over die zaken loopt nog een strafrechtelijk onderzoek.

2 reacties

 • fred

  Geachte lezer,
  Wat moet de hardwerkende verpleegster/verpleger hiervan nu vinden?
  En wat zal de mening zijn van de premiebetaler die de grootste moeite heeft om zijn eigen risico van 360 euro te betalen.
  Veel succes!

 • bresker

  Hoe kan dit nu allemaal? De partij voor de dieren heeft onlangs nog schriftelijke kamervragen gesteld over het domesticatie- en voortplantings-gedrag van de grijze wolven in Turkije.

Of registreer u om te kunnen reageren.