Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa geeft SHO Centra toestemming voor overname

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen overname van het Klinisch Chemisch Laboratorium van de Saxenburgh Groep in Hardenberg door SHO Centra voor medische diagnostiek.
Allergiediagnostiek.sho.png
Foto: SHO

De nieuwe organisatie gaat Diagnostisch Centrum Vechtdal heten.

Eerste- en tweede lijn
SHO en de Saxenburgh Groep laten weten intensief te gaan samenwerken op het gebied van regionale integratie van diagnostiek. Het Centrum combineert de kennis, ervaring en innovatiekracht van SHO Centra met de dienstverlening van het ziekenhuislab.

Kostenbesparing
SHO zegt dat de overname past bij de eigen groeistrategie als aanbieder van medische diagnostiek in zowel de eerste- als tweede lijn. SHO wil hier op ‘innovatieve wijze invulling aan geven’ onder andere door efficiënte logistiek en nieuwe ICT oplossingen. Voor het ziekenhuis levert de overname van het laboratorium een kostenbesparing op. De Saxenburgh Groep kan zich met de overdracht van het laboratorium meer richten op de kernactiviteiten van haar dienstverlening: ziekenhuis- en ouderenzorg. 

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.