Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV lobbyt voor Buurtzorg

Vakbond FNV gaat op tournee langs gemeenten om hen over te halen voor de overname van TSN Thuiszorg door Buurtzorg te stemmen.
Thuiszorg450.jpg

De FNV steunt het plan van Buurtzorg Nederland om het werk van TSN Thuiszorg over te nemen.

Gemeenten
Daarom gaat de vakbond op tournee langs de betrokken gemeenten, om ze te overtuigen in te stemmen. De tocht begon dinsdag in Doetinchem, waar enkele TSN-medewerkers met de wethouder praatten. De Achterhoekse stad zegt als eerste “onder voorbehoud”’ voor het plan van Buurtzorg te zijn.

TSN
De FNV bezoekt later dinsdag enkele andere gemeenten in de Achterhoek. In de komende dagen gaat de vakbond naar Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland. TSN is actief in meer dan driehonderd gemeenten, maar ze krijgen niet allemaal bezoek van de vakbond.

Buurtzorg
Buurtzorg wil de medewerkers overnemen met behoud van voorwaarden, salaris, dienstjaren en vast contract. Bovendien willen ze dat cliënt hun eigen thuiszorger houden’, zegt Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn. De vakbond krijgt volgens haar nauwelijks klachten over Buurtzorg. ,,Ze staan goed bekend, onze leden zijn positief. Medewerkers verdelen de taken onderling, kunnen de roosters afstemmen en krijgen veel vrijheid. De verantwoordelijkheid voor de zorg wordt bij de teams gelegd, er zit geen manager boven.”

Zorg
Buurtzorg heeft zijn plannen maandag naar de betrokken gemeenten gestuurd. Die hebben twee weken de tijd om te reageren. Het bedrijf wil de zorg overnemen in de gemeenten die daar volgens Buurtzorg genoeg voor betalen. Het gaat om driekwart van het oude TSN, dus ongeveer 7500 medewerkers en ongeveer 30.000 cliënten.

Dossier Thuiszorg
Nieuws, achtergronden en opinie over de thuiszorg. Thuiszorg is verzorging en verpleging die bij cliënten thuis wordt geleverd. De artikelen gaan over verpleging, verzorging en huishoudelijke hulpen, vaak in combinatie met de zorghervorming.
Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.