Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Michel Galjee naar Gelre Ziekenhuizen

Bestuursvoorzitter Waterlandziekenhuis vertrekt naar Gelre Ziekenhuizen. Daar wordt Galjee ook bestuursvoorzitter.
Galjee.Michel.jpeg

Galjee volgt Jan Fidder op, die in december vorig jaar moest vertrekken. Galjee begint op 1 mei aan zijn nieuwe functie.

Waterlandziekenhuis
Galjee is vier jaar bestuursvoorzitter geweest van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Onder zijn aansturing is onder andere het fusiebesluit met het Westfries Gasthuis in Hoorn genomen. In de periode daarvoor is hij van 1986 tot 1996 eerst een aantal jaren als cardioloog en wetenschapper verbonden geweest aan het VuMC. Van 1996 tot 2012 was Galjee werkzaam als cardioloog in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. 

Gelre Ziekenhuizen
De raad van toezicht van Gelre ziekenhuizen noemt hem een 'energieke verbinder met visie': 'Wij zijn blij met de benoeming van Michel Galjee. Gelre ziekenhuizen is een topklinisch ziekenhuis dat continu investeert in opleiding en wetenschap. Zo leveren wij hoogwaardige zorg en kijken wij continu hoe wij de zorg voor onze patiënten kunnen verbeteren. De achtergrond van Galjee en zijn affiniteit met opleiding en wetenschap sluiten hierop perfect aan.'

Galjee
Galjee: 'Mijn ambitie is om Gelre als topklinisch ziekenhuis verder te ontwikkelen. En dat Gelre, met locaties in Apeldoorn en Zutphen, meer dan voldoet aan de eisen en wensen van patiënten en zorgconsumenten. Daarbij vind ik innoveren en vernieuwen belangrijk, zeker omdat ziekenhuizen in een sterk veranderende omgeving opereren.'

Of registreer u om te kunnen reageren.