Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stella Salden nieuwe directeur KNOV

De KNOV heeft een nieuwe directeur aangesteld. Zij begint op 1 maart aanstaande.
Salden.Stella.KNOV.jpg

Daarmee heeft de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen na een jaar weer een vaste directeur ingelijfd.

Gedwongen vertrek
In 2014 is de vorige directeur Jos Becker Hoff door het verenigingsbestuur uit zijn functie ontheven omdat hij niet meer bij de nieuwe koers zou passen.   

Netwerkorganisatie
De KNOV staat aan de vooravond van de omvorming van een centraal aangestuurde organisatie naar een netwerkorganisatie die verloskundigen beter ondersteunt op regionaal niveau en inspeelt op specifieke behoeften van de achterban. Het bestuur denkt hier met Salden de juiste persoon voor het hebben gevonden. Haar loopbaan is gevarieerd, zo was zij docent, trainer, adviseur, beleidsmedewerker, projectmanager, directeur, bestuurder en eigenaar binnen de non-profit en profit sector.

Salden
De nieuwe directeur van de KNOV heeft al meerdere directieposities bij branche- en belangenorganisaties bekleed, zoals de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers en de Unie KBO. Zij is dan ook ingevoerd in de wereld van verenigingsstructuren en de bijbehorende bestuurlijke en politieke processen. Haar specifieke aandacht voor het bij elkaar brengen van verschillende belangen sluit volgens de KNOV aan bij het doel om met alle beroepsgroepen in de geboortezorg te komen tot integrale zorg.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.