Pagina niet gevonden
Sorry, we kunnen de pagina die je zoekt niet (meer) vinden.
Je kunt naar de (homepagina) gaan HOMEPAGINA

Onze laatste artikelen

Tech

‘Concrete afspraken voor gegevensuitwisseling en digitalisering ontbreken nog in IZA-regioplannen’

In drie van de 39 ingediende regioplannen staan concrete afspraken over digitalisering en gegevensuitwisseling. In zeven van de plannen staat helemaal niets over dit onderwerp, terwijl in het landelijke Integraal Zorgakkoord als verplicht thema is aangemerkt. Het tekent de worsteling van de IZA-regio's met dit onderwerp, stellen adviseurs van Berenschot.
Ziekenhuiszorg

Na invoering ‘zbc’ stijgt patiënttevredenheid naar 100 procent bij Gelre Ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen heeft vorig jaar besloten de planbare zorg te organiseren als een zbc. Het ziekenhuis begon met galblaas- en liesbreuk-operaties in haar ‘focuskliniek’. De resultaten zijn spectaculair: in een jaar namen de wachttijden af van acht maanden naar vijf dagen. De tevredenheidsscore bij patiënten voor deskundigheid, gastvrijheid en nakomen van afspraken steeg naar 100 procent.
Ziekenhuiszorg

Uitsluitend passende zorgcontracten voor St Jansdal

St Jansdal heeft met vrijwel alle verzekeraars nieuwe contracten afgesproken die passende zorg maximaal moeten stimuleren en ervoor moeten zorgen dat het ziekenhuis efficiënter wordt. De afspraken zijn opgedeeld in een viertal type zorgonderdelen. "Dit geeft ruimte om verandertrajecten in te zetten die een deel van de verwachte groei in de regio kunnen opvangen”, vertelt bestuurder Arend Jan Poelarends.
Preventie
Portretfoto van Daphne Raad

‘De scheve budgetverdeling tussen curatie en preventie is belachelijk’

Leefstijladviezen zijn vaak streng, saai en ineffectief. Dat moest anders, vond arts-onderzoeker Daphne Raad (27). Om mensen te stimuleren gezonder oud te worden, startte ze het Lowlands-experiment; een interactieve ervaring waarbij mensen hun oudere ik ontmoeten. “Ik voel de verantwoordelijkheid om in mijn witte jas een tegengeluid te laten horen”, vertelt Raad in deze aflevering van Jong Talent.
Nieuwsbrief Abonneren