Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rolf de Folter interim directievoorzitter HagaZiekenhuis

Rolf de Folter (65) begint per 4 september als tijdelijk directievoorzitter van het HagaZiekenhuis en eveneens tijdelijk lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep.
rolfdefolter400.jpg

Hij neemt de plaats in van Marjolein Tasche die per 1 oktober begint als voorzitter raad van bestuur Franciscus Gasthuis & Vlietland. Totdat haar opvolger is benoemd, zal De Folter het HagaZiekenhuis leiden. De werving voor een directievoorzitter/lid raad van bestuur van de Groep is in gang gezet.

Rolf de Folter is een ervaren ziekenhuisbestuurder, onder andere in een topklinisch- en academisch ziekenhuis. Vanaf 2007 vervult hij interim directiefuncties bij verschillende organisaties in de zorg. Ook is hij onafhankelijk auditor voor het NIAZ. Daarnaast is De Folter een veelgevraagd adviseur voor bestuurlijke vraagstukken bij profit- en non-profit ondernemingen en instellingen en brancheorganisaties op het gebied van strategisch management, financieel management en bedrijfsvoering.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.