Pit staat volgens Albron voor genieten van lekker goed eten en drinken voor (poli)patiënten, bezoekers en medewerkers van een ziekenhuis. Blikvanger van het nieuwe concept is de open, glazen keuken, met de kas waarin eigen kruiden en cressen groeien. Cressen zijn zaailingen van unieke planten met veel voedingskracht en elk hun eigen verrassende invloed op de zintuigen. De koks hebben bij de samenstelling van de huisgemaakte gerechten gekozen voor ingrediënten die een positieve invloed hebben op gezondheid en vitaliteit.
Balans
Henk Voormolen, aanvoerder Zorg bij Albron: ‘Met Pit creëren we een plek die vitaliteit uitstraalt, passend bij het ziekenhuis. In het assortiment is gekozen voor een balans tussen gezond en comfort food, verrassend en traditioneel, populair en geschikt voor de ‘liefhebber’. Een meer traditionele gast kiest voor koffie met een gevulde koek of tomatensoep met een tosti. Een meer avontuurlijke eter kiest een quinoa salade met abrikozen en kikkererwten óf een tuinbroodje met humus en gegrilde groenten.’
Kracht van Eten
Pit is volgens Albron een praktische vertaling van De Kracht van Eten, de visie van Albron op eten en drinken in een zorgomgeving. ‘Het gaat over eten zoals eten bedoeld is. Samen genieten van lekkere verse producten, op een vrije en informele manier. Dit vertaalt Albron naar een gezond en vitaliserend assortiment, oprechte aandacht voor de gasten en een positieve sfeer’, aldus Albron.