Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Appill ordent medische apps op specialisme

Mark van Dorresteijn
De Appill software van ontwikkelaar everywhereIM categoriseert medische apps op medisch specialisme. Hierdoor hebben zorgprofessionals een overzicht van apps die beschikbaar zijn binnen dertig specialismen.
Appill ordent medische apps op specialisme

Wanneer artsen op Google Play (Android) of de App Store (iOS) zoeken naar medische apps, zijn zij aangewezen op de categorie “medisch”. ‘Daar staan meer dan 35.000 apps’, stelt René Kock, CEO van everywhereIM. ‘Zij hebben geen tijd om uit te zoeken welke apps voor hen belangrijk zijn. Door verdere verfijning op vakgebied krijgen zij een goed overzicht welke apps voor hen relevant zijn.’

VvAA, MSD en Cegedim

Appill genereert een datastroom die gebruikt kan worden als gegevensbron. De software wordt onder andere gebruikt door de VvAA in “Arts en Apps”. Dit is een applicatie die sinds 1 juni te krijgen is voor leden van VvAA mobiel, een mobiel-telefonieabonnement voor zorgprofessionals. Daarnaast maken MSD en Cegedim gebruik van de software voor hun afgeschermde portals Univadis en Docnet.

Appreviews

everywhereIM is momenteel, in samenwerking met een academisch ziekenhuis, bezig met het opzetten van een review proces.  ‘Het idee is dat apps worden gereviewd door een arts. Vervolgens kunnen andere zorgprofessionals aangeven, met een duimpje omhoog of naar beneden, of zij zich kunnen vinden in de ervaring van collega’s. Door deze verdere scheiding wordt het inzichtelijk welke apps te vertrouwen zijn, juist omdat de beoordeling wordt gedaan door hun vakgenoten.’

Appwiser voor patiënten

Binnenkort komt er ook een variant voor patiënten beschikbaar onder de naam Appwiser. Deze software categoriseert apps op het gebied van “gezondheid”. Patiënten kunnen vervolgens selecteren op gezondheid gerelateerde zaken zoals yoga, beter slapen, snurkmeters, maar ook minder luchtige zaken bij chronische- ziektebeelden of aandoeningen. everywhereIM start deze zomer met een pilot.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.