Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

Ik ben toch niet gek!

Rob Scheerder
Deze reclame-uiting is van een bekende elektronicaketen die op deze wat schreeuwerige manier zijn waar aan de man probeert te brengen. De uitdrukking kwam bij mij naar boven toen ik een aantal jongeren hoorde praten over de premies van hun zorgverzekering.
Ik ben toch niet gek!

De jongelui raadden elkaar aan vooral

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    12 REACTIES

    1. Verwijten kan ik je hooguit dat je ook minder solidair bent met mensen met aangeboren problemen en andere pechvogens Willem. Maar dat laat het systeem nu eenmaal toe. Verder wens ik je nog veel gezonde jaren, maar de ervaring leert dat de problemen opeens komen en voor individuen maar marginaal met de leefstijl zijn te beïnvloeden. Dan dus niet opeens het eigen risico verlagen hè?

    2. Lees alle reacties
    3. http://fd.nl/economie-politiek/642196-1309/zorgverzekeraar-als-melkkoe?s_cid=home:opinieteaser#commentBottom
      Kom je aan verzekeraars, dan kom je aan een 1000=tal economen in dit land en die staan klaar om de verzekeraars tegen kwaadwillig nieuws te beschermen.
      Wat zeiden B Baarsma, B Jacobs, M Bouman, M Visser ook weer? Onze modellen zijn ook maar computermodellen en we zien de golf ook pas als die onze huiskamer heeft weggevaagd.
      KPMG Plexus, OESO en WHO zijn daar ook achter gekomen en pleiten al jaren, (KPMG Plexus sinds kort) voor zorgstelsels op basis van NHS/Scandinavisch model, gezond verstand modellen).
      Maar ja, dan verliezen een 1000-tal economen (met aanhang) een flink deel van hun inkomen/werk.
      Wat zegt Econoom Alain Enthoven ook weer over private zorgverzekeraars? Econoom Milton Friedman? Econoom M Porter?
      Wat zouden die economen zeggen over het MBI? Akkoorden op Hoofdlijnen? Doorleverplicht? Gratis zorg leveren, wettelijk verplicht, als het budget van de private verzekeraars is opgemaakt?
      Daar geven de NL Economen geen antwoord op. De Nobelprijs ligt klaar als zij het antwoord wel weten.

    4. Ik hoor vandaag op het nieuws dat de verzekeraarsgieren overwinsten maken op de aanvullende tandartsverzekeringen door te weinig uit te keren . Overigens heel OUD NIEUWS . Nogmaals : je kunt en moet ook geen huis of auto verzekeren tegen achterstallig onderhoud.

    5. Oh ja, het probleem is gemakkelijk op te lossen. Kennelijk werkt het vereveningssysteem omvoldoende Rob, anders zouden de verzekeraars het vrijwillig eigen risico niet eens aanbieden. Gewoon verwerken in de vereveningsregels. Dat verzekeraars een lagere uitkering uit het Zorgfonds krijgen naarmate ze meer vrijwillig eigen risico aan de man brengen. De voorspellende waarde van een vrijwillig eigen risico moet echt enorm zijn, zodat het CVZ geheel volgens de wet het vereveningssysteem in die richting kan aanpassen.

    6. Zo kun je zeker nog wel even door gaan Willem. Maar dan wel je eigen risico houden als je ouder wordt en blijkt dat je je gezondheid toch niet zo erg kan beïnvloeden. Dan niet opeens vinden dat anderen wel solidair met jou moeten zijn en gauw het eigen risico flink verlagen.

    7. Ook ik ben niet solidair meer met mensen die op kosten van de gemeenschap bloeddruk verlagende en cholesterolverlagende middelen gebruiken terwijl ze zich volstoppen met een overmaat aan voedsel. Ik ben ook niet meer solidair met mensen die in het weekend de SEH overstelpen met vage klachten. Of de huisarts plat lopen met een gewone griep.En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan.

    8. daarvoor is de zorgwereld niet gereguleerd en losgeslagen van de werkelijkheid
      ze moeten eerst alles binnen de voor logica, binnen de grenzen houden, en niet alles onder de zorg onderbrengen
      DAN BEN IK TOCH NIET GEK—echter nu wel en dat gelag betalen onnoodzakelijk

    9. http://www.trouw.nl/tr/nl/5724/Internet-3-0/article/detail/3504547/2013/09/07/Kabelconcurrenten-hoeven-hier-niet-te-concurreren.dhtml
      In het buitenland weten ze wel dat je concurrenten niet moet laten samengaan als dat slecht is voor de concurrentie. In Nederland staan we erbij, kijken er naar en geven we onze zegen. .
      30 Is teveel
      En aan de andere kant van de Noordzee, in Engeland, vinden ze niet alleen dat concurrenten elkaar niet zomaar mogen overnemen, maar dat zelfs een belang van 30 procent van de ene concurrent in de andere niet verstandig is.
      Niets van dat al in de Hollandse polder. Hier mag je rustig 30 procent bezitten van je grootste concurrent, en geheel overnemen lijkt ook geen probleem.
      —Zie de concentratie van verzekeraars. Fusie Achmea en DFZ was zelfs geen probleem; marktaandeel van 90% in de provincie Friesland, maar landelijk 35%. Er was nog concurrentie druk volgens de ACM en NZa.
      —Zie de concentratiegolf in de ziekenhuizen. Marktverdeling in Den Haag 50/50. Delft erbij. 100%. Tilburg 100%. Amsterdam?
      ‘Ik ben toch niet gek’?
      Die evaluatie komt er dus zeker niet.
      Daar zien de financiele instellingen, verzekeraars en banken wel op toe.

    10. In 2006 begon het met een no-claim regeling, niet met een eigen risico. Maar hoe dan ook… er is, vind ik, gelukkig ruimte om een individuele keuze te maken en steeds meer mensen maken daar gebruik van. Vaak alleen maar én omdat het kan én omdat het moet (tegenwoordig). Een eigen risico op een reisverzekering van 5 tientjes of 250 euro op de inboedelverzekering of het standaard ‘storm eigen risico’ van minimaal 250 euro op de opstalverzekering wordt doorgaans als vervelend ervaren. Men is dus helemaal niet zo eigen risico minded en velen houden ook het hart vast, maar in deze barre tijden moet je soms een gokje wagen.
      Ook voor jongeren is en blijft het een gokje. Hoog eigen risico en geen aanvullende verzekering en dan iets aan je meniscus met 25 behandelingen fysiotherapie. Kassa!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.