Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

CNV roept senaat op Wmo uit te stellen

Bestuurder Patrick Fey van vakbond CNV Publieke Zaak roept Eerste Kamerleden in een brief op de nieuwe Wmo 2015 te blokkeren. Dat terwijl CNV wel meewerkt aan de sectorplannen voor ontslagen thuiszorgmedewerkers.
CNV roept senaat op Wmo uit te stellen

CNV vraagt om uitstel omdat de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    4 REACTIES

    1. Lees alle reacties
    2. Een gemeente die zijn strategie op het sociale beleid op orde heeft weet al heel lang, op zijn minst 10 jaar, dat de decentralisatie eraan komt. Zo bv Alphen aan den Rijn en enkele andere gemeenten in de Rijnstreek. Zij zijn al in 2004 gestart met het opzetten van een strategie. Daarbij hebben B&W en gemeenteraden in een goed democratisch proces Participe opgezet, wat goed funktioneert. Gelukkig zijn heel veel gemeenten zo bezig. De vakbonden negeren met hun oproep aan de 1e kamer de democratie in gemeenten. Zij stellen zich paniekerig en onwetend op en brengen door hun houding de continuiteit van het werk in de sociale sector ernstig in gevaar.

    3. inderdaad, verwoerd, de landelijke politiek (althans de regeringscoalitie) schuift de verantwoordelijkheid weg naar vooral de gemeenten. en ze wordt daarbij geholpen door (geestverwante) gemeentebestuurders die denken door de uitbreiding van taken zelf meer gewicht te krijgen, maar onvoldoende onderkennen dat hen de middelen zullen komen te ontbreken.
      overigens is het natuurlijk curieus dat veel geld wordt uitgetrokken voor begeleiding ‘van werk naar werk’, terwijl een effectieve uitvoering van het beleid zal betekenen, dat veel van dat werk zal verdwijnen, of althans niet langer door professionals zal worden verricht. daar immers moeten de gemeenten volgens de WMO vooral aan werken: (onbetaalde) mantelzorg en zorg in familie- en kennissenkring.

    4. is dit nu om de publiciteit te halen? Het lijkt alsof de politiek zich niet meer verantwoordelijk voelt voor de zorg. Afschuiven naar anderen, mn de burgers zelf, die uiteindelijk door de bomen het bos niet meer zien, en een nog grotere eigen bijdrage betalen dat de wettelijk vastgestelde. M.i. is het probleem dat er geen zorgvuldig politiek beleid wordt gedreven. Op heffen van de zorgvoorzieningen is de inzet: en datkan niet meer via de kaasschaaf methode, want er valt niet meer te schaven. Er rest alleen nog de verpakking weggooien.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.