Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Commissie voor onderzoek inkomen specialisten

Redacteur KinderopvangTotaal
Professor dr. Pauline Meurs is voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar de inkomenspositie van medisch specialisten in Nederland. De commissie zal uiterlijk 1 oktober verslag uitbrengen.
Commissie voor onderzoek inkomen specialisten

Minister Schippers heeft de commissie geïnstalleerd die onderzoek doet naar de inkomens van medisch specialisten. Het onderzoek bestaat uit twee delen: een internationale analyse van de relatieve inkomenpositie en een inventarisatie van de beleidsopties om de inkomens van specialisten in lijn te brengen met medisch specialisten in het buitenland.

Begrotingsakkoord

De installatie van de commissie vloeit nog voort uit een afspraak in het begrotingsakkoord over een onderzoek naar internationale specialisteninkomens. Het voorzitterschap van de commissie bekleedt prof. dr. Pauline Meurs, voorzitter van ZonMW en hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en lid van de Eerste Kamer. Daarnaast nemen plaats in de commissie: drs. Hans Borstlap, lid van de Raad van State, prof. mr. Johan Legemaate, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en Martin Bontje, zelfstandig adviseur. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: VWS)

Meer nieuws

Specialisten in opleiding voeren actie

Meeste specialisten tegen winstuitkering

< Tarieven van medisch specialisten bekend /L>

9 REACTIES

  1. Gaan ze ook een onderzoek doen naar die jaarlijke oproepen voor ”kanker” ondersoekjes? Dit is pas mensen onnodig bang maken en patientisering van mensen.
    Heb mijn bedenkingen aan bij onderzoekjes cq kassa / onderzoekjes die ons allemaal heel veel geld kosten en bitterweinig opleveren.

  2. Lees alle reacties
  3. Martin Bontje? Ex ZN directeur, ex VGZ en ex Coop VGZ directeur en sinds kort “zelfstandig” adviseur?
    Hoe onafhankelijk is deze man en wat gaat hij met de opgedane kennis doen?
    Waarom dan ook geen vertegenwoordige van de Orde? Van de NVZ? Van de ZKN?
    Uitkomst staat al vast op deze manier.

  4. Hemeltjelief! De dbc’s zijn opgezet om door middel van een uniform uurtarief een gemiddeld en genivelleerd inkomen (sommigen nminder, ander meer) te laten verdienen. De praktijk is anders geworden: de meeste specialisten zijn veel meer gaan verdienen en minder gaan werken, gemiddeld 4 dagen per week. Daar wordt dus helemaal niet naar gekeken. Het bedoelde akkoord van uurtarief en inkomen is na ong. 10 jaar gesteggel er gekomen, dus, dit is een commissie voor de verkiezingen (en erna): ‘we gaan er wat aan doen hoor’ (ja een cie instellen. Van deze minister (en haar ambtenaren…) heb ik geen hoge pet op, ze heeft geen stuur in het heden maar waarschijnlijk ook geen geheugen/belangstelling voor het verleden.

  5. Wanneer komt er eens een commissie die de relativiteit van de inkomens en werktijden van alle zorgbestuurderen , met overige burocraten en hun al dan niet positieve, resultaten gaat afzetten tegen de totale inkomens van diegenen die het echte , “”handen aan de patient””, zorgwerk doen, inclusief de specialisten ?? GOKJE : de bestuurderen winnen met 70 tegen 30 !!”Lang leve Kafka.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.