Digitale zorg: van uitvinden naar omarmen

De toekomst van de zorg is digitaal
Zorgvisie Executive Event Digitale Zorg: van uitvinden naar omarmen

De toekomst van de zorg is digitaal. In de afgelopen periode heeft digitalisering in de zorg een uitzonderlijke versnelling doorgemaakt. Dit wordt mede veroorzaakt door de behoefte van de patiënt om meer invloed te hebben op de behandeling. Daarnaast wil de overheid chronische zorg vanuit huis inrichten.

Om het niveau van zorg te waarborgen in de toekomst, moeten we gebruik maken van het momentum. Welke acties kunnen er nu ondernomen worden? Hoe grijpen we de kansen met twee handen aan en zorgen we voor een toekomstbestendige digitalisering in de zorg?

Zorgvisie organiseert het Executive Event Digitale zorg: van uitvinden naar omarmen samen met mProve, een innovatief netwerk van zeven ambitieuze topklinische ziekenhuizen. Het event is voor en door de zorg, waarbij de nadruk ligt op leren van koplopers, netwerken en samenwerken aan oplossingen voor toekomstbestendige digitalisering.

Tijdens dit meerdaagse event – bestaande uit een live webinars en een congresdag inclusief mini-hackathon – gaat u aan de slag met:

 • Het centraal stellen van de gebruiker – aan de hand van de spraakmakende casus van Wehkamp
 • Het nemen van leiderschap in tijden van innovatie en digitalisering
 • De veranderingen in de eerstelijnszorg – naar een voorbeeld van Doktor24 uit Zweden
 • De sleutelfactoren in de transformatie van uitvinden naar omarmen
 • De mini-hackathon waarbij u in teams verschillende out of the box-oplossingen bedenkt

Mis deze unieke kans niet! Leer van vooraanstaande sprekers uit praktijk én wetenschap op het gebied van digitalisering in de zorg:

Zorgvisie Executive Event Digitale zorg | Sprekers

Passe-partout bestaat uit:

 • Toegang tot de netwerkapp, waarin u vooraf al in contact komt met andere deelnemers en partners. Ook kunt u het programma hier terugvinden
 • 1 live webinars met Piet Coelewij (ex CEO Wehkamp), inclusief de uitleg en voorbereiding over de mini-hackathon
 • Deelname aan het live event met keynotes van o.a. Daniel Lillienau en Michael Wade
 • Deelname aan de mini-hackathon waarbij u in kleine groepen aan het werk gaat met oplossingen voor toekomstbestendige digitalisering

Programma Executive Event Digitale zorg

Online sessie 1: dinsdag 9 november 2021 18.30 – 20.30 uur

18.45
Lees meer Sluiten
Introductie Hackathon programma: ‘de gebruiker centraal’

Tijdens deze sessie wordt de uitdaging geïntroduceerd. Daarna volgt een korte uitleg van het Hackathon programma door Joey Gonesh van Friday out of the Box.

19.00
Lees meer Sluiten
Lessen van Wehkamp in de gebruiker centraal stellen

Wehkamp is een uitstekend voorbeeld van vernieuwing en aanpassend vermogen. In de vijftiger jaren was het een van de eerste postorderbedrijven in Nederland. In 1995 ging het bedrijf voor het eerst deels online en in 2010 maakte ze de definitieve omslag van een catalogusbedrijf naar een online-detailhandel-bedrijf met het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online ter wereld. Deze veranderingen zijn natuurlijk niet zonder slag of stoot gegaan.

 • Op welke manier speelden de behoeften van de klanten mee?
 • Welk gedrag was van invloed en hoe word daar naar geacteerd?

Piet Coelewij deelt zijn ideeën en geleerde lessen over de impact van digital.

20.00
Huiswerkopdracht ‘inleven in de gebruiker’

Congresdag

Live event: donderdag 18 november 2021 9.00 – 18.00 uur

09.00
Ontvangst
09.45
Opening door dagvoorzitter
10.00

De regie verschuift meer en meer naar de patiënt, cliënt of mantelzorger. Er is een behoefte aan meer eigen regie, beter zelfmanagement, gemak meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden. Robin Koops, uitvinder van de kunstmatige alvleesklier, nam zelf het heft in handen. Hij nam zijn eigen behoefte als patiënt als uitgangspunt en creëerde een oplossing. Wat was de aanzet? Hoe kan er overall nog beter rekening gehouden worden met de patiënt? Welke kansen zijn er?

10.30
Lees meer Sluiten
Hoe de eerstelijnszorg opgeblazen wordt door de digitalisering (Engelstalig)

In Zweden zijn twee disruptieve ontwikkelingen gaande in de eerstelijnszorg. Beide betreffen het aanbieden van digitale zorg de klok rond en fysiek wanneer dat nodig is. Tijdens deze bijdrage hoort u:

 • Waarom de keuze om digitale en fysieke zorg samen te brengen?
 • Welke muren moesten worden neergehaald om dit op te zetten?
 • Wat levert het voor wie op?
 • Wordt de eerste lijn opgeblazen door de disruptieve ontwikkelingen die er in het buitenland zijn?
 • Welke veranderingen zijn wenselijk?
 • Welke lessen zijn er in Nederland te leren van deze voorbeelden?

11.00
Pauze
11.20
Lees meer Sluiten
Digitale revolutie in de spreekkamer van de specialist; hoe werkt het in de praktijk

Neuroloog en MS-specialist Esther Zeinstra weet als geen ander hoe digitale zorg in de praktijk werkt. Zij maakt gebruik van de MS-monitor, een online applicatie, ontwikkeld door MS-neurologen. Deze app geeft een duidelijk beeld over de problemen en verloop van de ziekte. De inzet van dit soort technologie heeft veel gevolgen in de dagelijkse praktijk. Patiënten die niet meer naar de spreekkamer komen, informatie die sneller en beter te monitoren is. Ook de manier van terugkoppelen naar de eerste lijn werkt anders? Hoe helpt de digitalisering in dagelijkse praktijk en in de communicatie in- en extern?

11.50
Pauze
12.00
Lees meer Sluiten
Keynote Michael Wade: The digital revolution: waar gaat het naartoe? (Engelstalig)

How important is digital transformation to your organization? Are your competitors using digital technology or digital strategies that disrupt? During this contribution you will receive insightful insights about research into digitization. You will also learn to get the best out of digital technologies and models.

13.00
Lunchpauze en gelegenheid tot netwerken
13.45
Lees meer Sluiten
De digitale strategie voor het ziekenhuis van de toekomst

De deelnemers hebben de opgedane ideeën verzameld in het Hackathon-boekje.  De groep wordt verdeeld over kleinere teams en formuleren drie ‘hoe kunnen we’-zinnen. Tijdens deze stap probeert elk team zoveel mogelijk oplossingen te brainstormen voor deze vragen. Het gaat hier in het begin om kwantiteit en niet kwaliteit. Aan het eind van deze stap creëert elk team hun drie belangrijkste concepten (vaak een verzameling van alle ideeën). Van deze oplossingen maakt elk team een rapid prototype.

16.45
Lees meer Sluiten
Presentatie van de nieuwe ideeën of concepten die zijn ontstaan

De teams pitchen hun idee aan de hand van hun prototype aan de jury. Goede ideeën verdienen een kans om getest te worden. Daarom moet (ja, je leest het goed: moet) de jury een keuze maken uit de gepresenteerde ideeën zodat opvolging gewaarborgd is.

17.45
Prijsuitreiking
18.00
Afsluiting en netwerkborrel

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Sprekers Executive Event Digitale zorg

Een hackathon is een bijeenkomst waarbij u in een team aan een thema werkt. Het doel van een hackathon is om in korte tijd een innovatieve en creatieve oplossing te bedenken.

Tijdens het Executive Event Digitale Zorg: van uitvinden naar omarmen gaat u, in een kleine groep, aan het werk met oplossingen voor toekomstbestendige digitalisering. De hackathon wordt gefaciliteerd door de innovators van Friday out of the Box.

In aanloop van het live event is er een live webinar waarbij alvast belangrijke informatie over de hackathon wordt gedeeld. Uw creatieve brein wordt alvast geactiveerd en u krijgt handvatten om de digitale ontwikkelingen om u heen anders te bekijken. De basis van een nuttige hackathon wordt hiermee gelegd.

Tijdens het live event gaat u aan de slag met de opgedane ideeën die u heeft verzameld in het Hackathon-boekje. In groepsverband worden drie ‘hoe kunnen we’- zinnen geformuleerd. Aan het eind van de brainstormsessie creëert elk team hun drie belangrijkste concepten. Hiervan wordt een rapid prototype gemaakt, die vervolgens gepitcht wordt aan de jury.

Praktische informatie Executive Event Digitale zorg

Wat ‘coronaproof’ nascholen bij ons betekent 
Lees hier meer over de maatregelen die wij op de congressen treffen.

Datum
Live webinar: 9 november 18.30 – 20.30
Donderdag 18 november 9.00 – 18.00

Locatie
Heerlickheijd, Ermelo

Accreditatie
ABAN op aanvraag

Tarieven
499,-    p.p. (btw vrij) | Tarief abonnees Zorgvisie & mProve leden
599,-    p.p. (btw vrij) | Standaardtarief*
995,-    p.p. (btw vrij) | Commercieel tarief

*Primaire doelgroep

Artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen, directie, raad van bestuur, raad van toezicht, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, hoofd en medewerkers kwaliteit, beleidsmedewerkers en beleidsadviseurs, consultants, informatiespecialisten, toezichthouders in de zorgsector en overige geïnteresseerden.

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor het congres behoort, mail dan gerust naar annemarie.kreijenbroek@bsl.nl.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervanger.

CEDEO erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

Btw vrij door CRKBO registratie
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Door deze CRKBO registratie mogen wij onze congressen btw vrij aanbieden. Lees meer over de CRKBO registratie.

Contact

Klantenservice (inschrijving/aanmelding)

T: 030 – 6 38 36 38
E: aanmelder@bsl.nl

Vragen over het programma?

Annemarie Kreijenbroek (Portfoliomanager)
T: 06 – 19 26 96 54
E: annemarie.kreijenbroek@bsl.nl

Praktische vragen?

Zwanet Vierstra (Eventcoördinator)
T: 06 – 47 94 77 39
E: zwanet.vierstra@bsl.nl

Vragen over sponsormogelijkheden?

Mark van der Kooij (Salesmanager)
T: 06 – 42 20 42 31
E: mark.vanderkooij@bsl.nl

Annuleren
Een inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de opleidingsdatum, wordt een bedrag van € 50 wegens administratiekosten in rekening gebracht. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750 per persoon bedragen de administratiekosten € 250. De administratiekosten bedragen € 35 indien de kosten van de betreffende opleiding, cursus, workshop of training minder dan € 100 bedragen. In geval van annulering binnen 4 weken voor de opleidingsdatum wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.