Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Dit zijn de topadvocaten in de zorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Aan spraakmakende zaken in de zorg geen gebrek. Welke advocaten behandelen deze zaken? Wie zijn die toppers in gezondheidsrecht?
Dit zijn de topadvocaten in de zorg
Foto: Jaap Sijmons

Gezondheidszorg

Zorgvisie bevroeg 14 advocatenkantoren met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

    5 REACTIES

    1. Deze ’topadvocaten’ met topsalarissen kiezen en kozen voor het beschermen van de belangen van falende zorgverleners en falende ziekenhuizen, die allen deel uitmaken van onze zgn maatschappelijke elite, de gevestigde orde.
      Zij zien en misbruiken de massa van gewone burgers, patienten als bron van inkomsten, waardoor zij rijkdom vergaren. Zij doen alles om slachtoffers van medische fouten dood te zwijgen, cq het zwijgen op te leggen. Beroepscodes en wetgeving lappen ze , met behulp van corrupte rechters, aan hun laars, met 1 doel: het grote geld. Wat een gebrek aan ethiek. Wie grijpt in? Welke journalist heeft wel een geweten?

    2. Lees alle reacties
    3. Bijzonder apart dat mr Koen Mous van Dirk Zwager advocaten niet in het rijtje staat. Mr Mous heeft in 2014 in opdracht van ons en nog een zorgaanbieder succesvol geprocedeerd in de belangrijkste GGZ rechtszaken van 2014, namelijk de rechtszaken tegen de drie grote zorgverzekeraars (CZ, VGZ en Achmea) die het hinderpaalcriterium niet respecteerden en te lage restitutievergoedingen uitkeerden. 
      Door deze rechtszaken is het restitutiezorgpercentage in de GGZ nu vastgezet op minstens 75% van de NZA tarieven. Dat de advocaat die dat voor elkaar heeft gekregen niet in het rijtje staat verdient uitleg.
      Dick Trubendorffer, alg directeur GGZ CrisisCare

    4. En als OR lid ben je aangeschoten wild als je te kritisch bent en misstanden aan de kaak stelt. Maar denk maar niet dat je ondersteuning krijgt door UWV of goede juridische ondersteuning van de DAS. Achteraf gezien is het een samengekloekt wereldje van ons kent ons en raar maar maar waar, overal kom je dochterondernemingen van de DAS tegen. Of het nu Medirisk, de Amersfoortse, de ANWB verzekering, de FNV rechtsbijstand, Winterthur verzekeringen, VGZ Unigarant. Ze zitten overal. De DAS kruipt waar het niet gaan kan. Een conglomeraat, een moederspin in een web. De gewone werknemer moet zijn mond houden en zich kapot werken. En als hij helemaal opgebrand is dan geven we hem een schop onder de kont en vervangen we hem toch. Over mismanagement hebben we het niet dat vegen we gewoon onder de tafel en lastige mensen werken we eruit. De hedendaagse mentaliteit managers en PO&O ers verkoopt zijn moeder nog als het moet zijn. Natuurlijk wil ik niet generaliseren. Maar menselijkheid is ver te zoeken en dat in de zorg. Terechtgekomen in het wereldje van re-integratietrajecten, juridische gevechten, instanties die elkaar de hand boven het hoofd houden moet ik zeggen dat de mensheid ver gezonken is en laten we het dan alleen bij onszelf houden. Want uiteindelijk sta je er alleen voor en kiest iedereen voor zijn eigen hachje.

    5. De instanties die deze advocaten inhuren betalen hen uit publiek geld , vandaar dat de uurlonen alleen voldaan kunnen worden door ziekenhuizen en grotere zorgorganisaties . Gelijk hebben is daardoor niet gelijk aan gelijk krijgen . En zo verandert er dus niks en kunnen disfunctionerende managementlagen in semi overheidinstanties gewoon doorgaan met het instandhouden van een dure inefficiënte gezondheidszorg. De kosten van de advocaat komen op de rekening van de instantie. Innovatieve ondernemers die knabbelen aan het bestaansrecht van de bestaande organisaties , vaak met geleend geld, om zorg toegankelijk efficiënt en kwalitatief hoogwaardiger te maken worden bestreden met publiek geld. De zorg is ziek. Genoemde advocaten gedijen net als de zittende macht in de zorg goed van deze ziekte. En dan de dokters framen dat ze te dure medicijnen voorschrijven…..Media, journalisten en daarmee zorgvisie… Leg de vinger eens op de werkelijke problemen in de zorg ……teveel personeel dat niet weet wat er op de werkvloer gebeurt maar wel erover beslist en met name dat tot aan de rechter aan toe ( nogmaals uit publiek geld gefinancierd ! ) in stand probeert te houden …

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.