Eenzaamheid gaat niet altijd samen met lage kwaliteit van leven

Eenzaamheid onder Wmo-gebruikers blijft een groot probleem, maar gaat zeker niet altijd samen met een lage kwaliteit van leven. Dit blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau over de hervorming van de langdurige zorg.
eenzaamheid eenzaam ouderen wmo rapport scp
Foto: Yamix/Fotolia

De doelstellingen van de grootscheepse veranderingen in de langdurige zorg zijn onderzocht door het Sociaal en Cultureel Planbureau. Een van de doelen van de overheid is om de eenzaamheid onder mensen met behoefte aan zorg en ondersteuning te verminderen. Tijdens een symposium dat gistermiddag plaatsvond in Den Haag liet het SCP weten dat een op de vijfentwintig Wmo-melders zich eenzaam voelt en zijn leven beoordeelt met een onvoldoende: dit terwijl een op de zeven eenzaam is, maar zijn leven juist beoordeelt met een voldoende. Hieruit kan geconcludeerd worden dat eenzaamheid niet in alle gevallen een negatieve invloed heeft op

1
397

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.