Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Erna van der Pers van Zorgbalans naar WWZ-Mariënstaete-Valent

Erna van der Pers, lid raad van bestuur van Zorgbalans, is met ingang van 15 augustus 2010 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de stichting WWZ-Mariënstate-Valent te Katwijk.
Erna van der Pers van Zorgbalans naar WWZ-Mariënstaete-Valent

Sinds september 2005 is Erna van der Pers lid van de raad van bestuur van Zorgbalans en verantwoordelijk voor de portefeuilles intramurale zorg, thuiszorg en vastgoed. De stichting WWZ-Mariënstate-Valent (WMV) is, net als Zorgbalans, een instelling in de sector verpleging, verzorging en thuiszorg en biedt een breed scala van zorg- en welzijndiensten aan, voor zowel jongeren als ouderen in de gehele Duin- en Bollenstreek.

Vastgoed

De organisaties voeren niet alleen dezelfde soort activiteiten uit, ook de gescheidenis van WMV kent overeenkomsten met de geschiedenis van Zorgbalans. Beide organisaties hebben veel bestuurlijke verschuivingen gehad en beide zorgaanbieders worstelen met vastgoedprojecten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zeven ton ontslagvergoedingen WWZ-Mariënstaete-Valent

Zorgbalans dreigt uit Binnenhaven-project te stappen

Rechter draait fusie WWZ-Mariënstaete-Valent niet terug

Zorgvisie magazine

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

3 REACTIES

  1. wat een treurige reacties. anoniemelafaards. blijkt maar weer dat jullie je eigen frustraties spuien. vooral de anonieme mannelijke reacties….. slappelingen die zelf niets bereikt hebben zijn bank voor een vrouwelijke meerder. wat een taalgebruik. ook dit ondersteunt weer jullie niveau.

  2. Lees alle reacties
  3. En waar komt die Erna van der Pers vandaan en wat was haar vorige baan…? Lees en huiver!!”Ze komt van Zorgbalans.
    Zorgbalans, aanbieder van thuiszorg met verzorgings- en verpleeghuizen in de regio, heeft vorig jaar een kleine 1,4 miljoen euro extra uitgegeven aan salarissen voor de raad van bestuur. Het grootste deel ging op aan ontslagregelingen en salarissen van drie oud-bestuurders. De bestuurders waren al in 2006 vertrokken of zaten thuis, maar ontvingen in 2007 naast hun ontslagvergoeding ook nog eens hun salaris gedurende een groot deel van het jaar. De stichting heeft vorig jaar een verlies geleden van bijna 9 miljoen euro. Dit blijkt uit het jaarverslag van Stichting Zorgbalans over 2007. Volgens AbvaKabo-regiobestuurder Gert Noortman is de dubbele beloning des te opmerkelijker, omdat het bestuurders betreft die volgens hem mede verantwoordelijk zijn voor de malaise binnen Zorgbalans. ,,Het gaat om een zorgorganisatie waar gedwongen ontslagen zijn gevallen. Waar medewerkers met een heel mager sociaal plan zijn afgescheept, omdat er geen geld was. Maar nu blijkt dat er zakken met geld zijn gegaan naar bestuurders die voor de ellende verantwoordelijk waren.” In een reactie laat Zorgbalans slechts weten dat er geen sprake is geweest van ‘excessieve betalingen’. Verder wil de organisatie geen inhoudelijk commentaar geven. Zorgbalans biedt thuiszorg aan en heeft in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Hillegom en Velsen woon- en zorgcentra en verpleeghuizen. De organisatie heeft lastige jaren achter de rug. In 2006 raakte de instelling in een

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.