Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Functie veranderdirecteur Homan lag niet vast

Mark van Dorresteijn
Beoogd ‘veranderdirecteur’ bij ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum, Haijo Homan, was al in de media bekend voordat de medezeggenschapsorganen van het ziekenhuis goedkeuring hadden gegeven voor deze nieuwe functie.
Functie veranderdirecteur Homan lag niet vast

Dat laat Sionsberg-bestuurder Christiaan Krappel weten aan Zorgvisie. Hij wil niet zeggen dat Homans kandidatuur te snel algemeen bekend werd, maar vindt wel dat Homan ‘al snel’ een interview gaf in de media. Op dat moment lag diens functie binnen het ziekenhuis namelijk nog niet formeel vast, zegt Krappel. Arbeidsvoorwaarden en verantwoordelijkheden waren nog niet uitgewerkt. De medezeggenschapsorganen, waaronder cliëntenraad en ook het medisch stafbestuur, hadden nog geen goedkeuring gegeven.

Toekomstscenario

Homan zou een toekomstscenario schrijven voor De Sionsberg, samenwerkingsvormen onderzoeken en het verandertraject gaan aansturen. Dit werd bekend op 7 december. Homan begon toen meteen met kennismakingsgesprekken. Op 23 december liet hij echter weten de functie toch niet te aanvaarden. Krappel wil hier niet inhoudelijk op ingaan en Homan zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

Nieuwe gegadigde

De Sionsberg heeft nog geen nieuwe gegadigde voor de vacature gevonden; ook het definitieve functieprofiel is nog niet geheel vastgesteld. Over drie weken loopt de termijn af die de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft gesteld voor het opstellen van het toekomstscenario. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees meer:

Homan geen verandermanager bij De Sionsberg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.