Gebruik cliëntportalen groeit

Vergeleken met een jaar eerder hebben meer organisaties in ouderen- en gehandicaptenzorg hun cliënten toegang gegeven tot een cliëntportaal. Er is weinig gewisseld van ecd-leverancier. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van M&I/Partners naar het gebruik van elektronische cliëntdossiers (ecd’s)s bij de vijftig grootste vvt- en gz-organisaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Het gebruik van cliëntportalen groeit, blijkt uit onderzoek van M&I/Partners
Foto: De Visu/Fotolia

Ten opzichte van 2017 zijn er 33 zorgorganisaties (uit beide sectoren) bijgekomen die hun cliënten en verwanten toegang hebben gegeven tot een cliëntportaal.
Uit tabel 1 en 2 blijkt dat het aantal verschillende portalen in de gehandicaptenzorg hoger is dan de ouderenzorg. Ook is het gebruik van cliëntportalen in de gz duidelijk populairder dan in de ouderenzorg.

 

Tabel 2: Gebruik cliëntportalen in de ouderenzorg in 2017 en 2018 

Ten opzichte van vorig jaar zijn in 2018 in de gehandicaptenzorg 15 instellingen meer het cliëntportaal gaan gebruiken versus 18 extra zorgorganisaties in de ouderenzorg. De 33 zorgorganisaties die het cliëntportaal

0
1087

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.