Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Gehandicapten met zzp drie en vier mogen in instelling blijven

Vooruitlopend op zijn brief van eind maart aan de Tweede Kamer heeft Staatssecretaris Van Rijn gisterenavond bij de NOS gezegd dat verstandelijk gehandicapten met zorgzwaartepakket (zzp) 3 en 4 die al in een instelling wonen, daar mogen blijven wonen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gehandicapten met zzp drie en vier mogen in instelling blijven
Foto: Jacques Zorgman

In de regeringsplannen moeten mensen met een zorgzwaarte van niveau drie en hoger voortaan zelf betalen voor de woonlasten die nu nog vanuit de AWBZ worden vergoed. Dat betekent dat de meeste mensen in deze doelgroep niet meer in een instelling kunnen blijven wonen. De toezegging van Van Rijn op het NOS gisteren geldt voor mensen die al in een instelling wonen en niet voor toekomstige cliënten van niveau drie en vier. Daarom is de toezegging volgens cliëntenorganisaties onvoldoende. Voorzitter Kees Marges van Platform VG Rijnmond schrijft: ‘Het is een truc om de protesten te smoren tegen zijn plannen om

4
80

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Dit is korte termijn denken. Politiek handig om het tij te keren , maar op de langere termijn met enorme gevolgen. Het is de problemen vooruit schuiven en het overlaten aan het volgende Kabinet. Niet eerlijk voor de politieke opvolgers. Tweede Kamer gaat daar niet mee akkoord. Laat je Stem horen !

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.