Om spieren en spierkracht op peil te houden of weer op te bouwen zijn voldoende eiwitten in de voeding en voldoende beweging nodig. Daarom besteedt het voedingsziekenhuis extra aandacht aan producten die vol eiwitten zitten, bijvoorbeeld kwark en gerookte zalm.
Eiwit
Op de nieuwe menukaart staan deze ‘eiwittoppers’ met een duimpje aangegeven. Zo kunnen patiënten snel zien welke producten veel eiwit bevatten en kiezen voor een gezonde voeding die helpt bij ziekte en herstel.
Bestelling
De Gelderse Vallei voerde eind 2012 als eerste ziekenhuis in Europa At Your Request in. Met dit concept kunnen patiënten zelf kiezen waar en wanneer ze willen eten. Van de menukaart op het nachtkastje bestelt de patiënt (en zijn bezoek) tussen 7.00 uur en 19.00 uur zo vaak en zo veel als hij wil. De medewerkers van het maaltijdservicecenter nemen dan telefonisch de bestelling van de patiënt op. Tijdens het bestellen krijgt de patiënt een persoonlijk advies, bijvoorbeeld over de voedingswaarde en het dieet. De bestelling wordt direct bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd.