Hans Bart vertrekt bij VPTZ

Na zich ruim tien jaar intensief te hebben ingezet voor de vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg (VPTZ) in Nederland, vertrekt Hans Bart per 15 mei bij de landelijke vereniging VPTZ. Het bestuur van VPTZ Nederland is zich aan het oriënteren op de opvolging van Hans Bart.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Hans Bart vertrekt bij VPTZ

Hans Bart was de tweede directeur in het twintigjarig bestaan van het Landelijk Steunpunt van VPTZ. Tijdens zijn directeurschap is VPTZ enorm gegroeid, niet alleen in getalsmatig, maar ook in inhoudelijk opzicht. Dit ging gelijk op met de ontwikkeling en groei van de palliatieve zorg in Nederland.

tienduizend vrijwilligers

Toen Hans Bart in 2000 begon bij wat toen nog de Stichting VTZ heette, waren er 4.300 vrijwilligers en werden er circa 4.500 mensen in hun laatste levensfase ondersteund. Inmiddels zijn er 10.000 vrijwilligers actief en werden in 2009 circa 9.250 mensen in hun laatste levensfase ondersteund, thuis en in hospices. Anno 2011 zijn er 88 hospices aangesloten bij de VPTZ.

Zorgvisie manager van het jaar

Kom op 7 april naar de Zorgvisie manager van het jaar verkiezing in de Nyenrode Business Universiteit, Breukelen. Geef u hier op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.