Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

KPMG verwacht overnamegolf zwakke ziekenhuizen

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
KPMG rekent op een stevige financiële sanering van de ziekenhuissector. Vorig jaar zijn vijf ziekenhuizen overgenomen omdat ze grote financiële problemen hadden. ‘Het zou me niet verbazen als de komende twee à drie jaar deze aantallen structureel zijn’, aldus Anna van Poucke, voorzitter van KPMG Gezondheidszorg.
Anna van Poucke
Anna van Poucke

‘Meer dan voorheen is de financieel

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    4 REACTIES

    1. Fusies waarbij KPMG een deel van de ingewikkelde logistiek op zich kan nemen? Ik denk dat de KPMG nu juist niet de partij is, om zich uit te laten. Immers: Vestia, Imtech, SNS, Ballast Nedam, FIOD bemoeienis na bouw eigen kantoor. Must I say more? Waarom krijgt KPMG hier zo’n podium van nota bene de hoofdredacteur. Saillant detail is verder dat niet de Erasmus Universiteit de evaluatie kreeg van de Zvw, maar ook weer de KPMG. Blijkbaar is de relatie met VWS nog steeds inning. Gefeliciteerd!

    2. Lees alle reacties
    3. Gezondheidzorg verbetering wordt steeds meer markt voor hoog opgeleide nieuwsgierige techneuten die weinig hebben met naaste zorg. Ik dacht dat een ziekenhuis een ”basisvoorziening” was voor de streek.
      Met de neergaande lijn – minder ziekenhuizen wordt de patient op achterstand gezet in aansluiting op het pensioendebat. Ouderen tellen niet meer. Wie een zwakke gezondheid heeft zoek het maar uit.
      Wie in Noord Nederland woont wordt helemaal genaaid door onze regering. Zij kiezen voor MARKT boven menselijk moraal! De bestuurders van de zorgverzekeraars lachen zich kapot, om het domme gedoe in DEN HAAG.

    4. Dappere uitspraken van KPMG over de machtsarena die binnen de ziekenhuizen bestaat. De vorming van MSB’s maken die mijns inziens niet op voorhand ingewikkelder, want dat kon al niet meer. De beleidskeuzes die partijen in de zorg de afgelopen decennia hebben gemaakt in de bekostiging en inrichting van de ziekenhuiszorg hebben vooral bijgedragen aan ‘gedoe’. Heel veel gedoe, dat de aandacht afleidt van medisch specialisten, dat de toch al bizarre spanning heeft opgevoerd tussen enerzijds medische staf en medisch/patiënten belang en anderzijds bestuurlijk/machtsbelang. KPMG of anderen zouden eens onderzoek moeten doen hoeveel aandacht voor de patiënt dat kost en dus ten koste gaat van de kwaliteit van de zorg. Onderzoek dan ook eens hoeveel al die fusies tussen ziekenhuizen hebben opgeleverd en zet daar dan eens de kosten van de inzet van de ‘grote jongens’ in de advieswereld tegenover. Je zou er een parlementaire enquête op los kunnen laten.

    5. Prachtig platform voor KPMG/ plexus dat zorgvisie. En mooi dat je eerst mee vorm gegeven hebt aan het financiële debacle dat ziekenhuiszorg heet, ( UMCU) vervolgens consultancy bedrijft voor diezelfde publiek gefinancierde sector ( betaald door oud collega’s, die daar zelf niet slechter van werden omdat het niet hun eigen onderneming was) . Dan voor een Betuwelijn achtste organisatie gaat werken ( dbconderrhoud) die een op voorhand failliet declaratiesysteem draaiende probeert te houden, om tenslotte een door medewerkers geparticilariseerde overheidsinstantie ( plexus/KPMG) de MSB’s die juist de oplossing zijn in plaats van het probleem in de curatieve sector neer te zetten als niet constructief/ obstructief. Heeft waarschijnlijk te maken met het verdienmodel van plexus KPMG . Boter op het hoofd is hier een understatement . Bah

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.