Bestuurders praten over digitale transformatie

Wat staat de ziekenhuizen te wachten op het gebied van zorg-ict en e-health, en hoe kunnen bestuurders daar richting aan geven? Die vragen stonden centraal in een rondetafelgesprek met drie bestuurders.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Metamorworks/Getty Images/iStock

Datagedreven werken in de zorg is het thema voor een rondetafelgesprek met drie ziekenhuisbestuurders. Hoe ga je in de praktijk om met data? Hoe steek je als ziekenhuis in op uitkomstgerichte zorg? En hoe is het geregeld met het toezicht en de governance?
Naast Michel Foppen, bestuurder van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond, zijn aangeschoven Eric Kroon van het Deventer Ziekenhuis en Janine Oosting van het IJsselland Ziekenhuis. Dat datagedreven werken forse impact zal hebben op de zorg, daarover is iedereen aan tafel het eens. Evenals over het feit dat daarvoor nog veel obstakels uit de weg geruimd moeten worden.

0
180

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.