De innovatie

Slimme sensor brengt bewoners naar juiste kamer.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bedenkster van ’t Thuiskomertje, Nel Wagner met haar zus. Foto: Janus van den Eijnden

De zus van mantelzorger nel wagner (69) woonde in verpleegcentrum Zuydtwijck van zorginstelling Topaz in Leiden. Wagner ging elke dag bij haar langs. Soms, vaak tegen het eind van de middag, was het er onrustig. Een bewoonster met dementie ging dan dwalen. Ze wilde misschien naar huis, dacht dat ze klaar moest staan voor man en kinderen die uit het werk en school kwamen. Ze zocht overal haar kamerdeur. Dat gaf ook onrust bij de andere bewoners. ‘Ik vond het zo akelig voor haar’, vertelt Wagner. ‘En ook voor mijn zus, want de hele huiskamer was van slag. Op een

0
14

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.