Een cabine die de zintuigen prikkelt

Een speciale cabine waarin je voelt, ruikt, hoort, ziet én proeft zorgt voor ultieme ontspanning. Sensiks maakt het mogelijk met sensory reality technologie. Cliënten van Philadelphia genieten ervan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sensiks-pod
Een 'uitstapje' in de cabine heeft een positief effect op het welbevinden van cliënten. Foto: Sensiks

‘Een paar jaar geleden had ik een burn-out’, vertelt Sensiks-oprichter Fred Galstaun. ‘Ik kwam op het strand en voelde me plotseling heel fijn en ontspannen. Het briesje, de zon, het geluid van de golven, de frisse zeelucht en het geroezemoes om me heen. Een gevoel dat je nergens anders krijgt. Op dat moment ontstond het idee om die situatie na te bootsen. Ik ben in gesprek gegaan met TU Delft om een cabine te ontwikkelen waarin je die ervaring imiteert.’
De Sensiks-pod is een cabine voor één persoon, met een VR-bril, koptelefoon, 360 graden beeld, licht, geluid, warmte, geurverstuivers, blazers

0
42

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.