In de praktijk

'Ik raad iedereen aan om mee te doen aan preventieve bevolkingsonderzoeken', zegt Mariëlle Rompa. Ze was jarenlang het boegbeeld van ActiZ, de brancheorganisatie van werkgevers in de ouderenzorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine nr. 7, 2018
Mariëlle Rompa. Foto: Herbert Wiggerman

‘Bij mij werd in mei 2017 darmkanker vastgesteld in een bevolkingsonderzoek. Ik had zelf niets in de gaten en zou er anders langer mee hebben doorgelopen, met alle gevolgen van dien.’

‘Zo’n diagnose komt natuurlijk hard aan. Ik dacht: “Voortaan hoor ik bij de mensen die in onzekerheid leven of de kanker terugkomt.” Gelukkig was de prognose vrij gunstig.’ Rompa kreeg bestraling, onderging een geslaagde operatie en kreeg tijdelijk een stoma. Het aangedane deel van haar darmen is verwijderd. Maar: ‘helaas kwamen mijn maag en darmen niet meer op gang. De chirurgen zaten met hun handen in het haar. Ze

0
41

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.