Leren door te participeren

In de Participatiekliniek in Megen ervaren medewerkers in de ouderenzorg hoe het is om in een verpleeghuis te wonen. Met allerlei gebreken aan lichaam en geest. Zorgvisie liep een dagje mee.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Teamleider 'broeder' Theo legt de Jeuktaalbingo uit. Foto: Studio38C

De deurbel gaat. ‘Wilt u een kopje thee?’ Het is even stil in de witte kamer. Dan blaft er een hond. Alleen de contouren van de andere mensen in de kamer zijn zichtbaar, verder is alles vaag. Er zijn flarden van gesprekken te horen. ‘Ja mevrouw, ik kom er aan!’ Het is weer even stil. Een stem vertelt in het polygoonjournaal over een gebeurtenis van lang geleden. De schoolmeester vraagt het antwoord op een rekensom. Een auto raast voorbij. Dan weer stilte.

‘Oké, de vervagende brillen mogen af’, zegt vrijwilliger Miranda nadat ze de cd met geluiden heeft uitgezet. De

0
14

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.