Leven in vrijheid

Veiligheid versus vrijheid van de bewoners is een belangrijk thema in de zorg. Het ene hoeft het ander niet uit te sluiten. Dat laten De Wever, Vivium en Siza zien met hun technologische innovaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De Wever zet in op maximale vrijheid en persoonsgerichte begeleiding ondersteund door techniek. Foto: De Wever

De Wever is een zorgorganisatie voor oudere inwoners van Midden-Brabant. Zonder innoveren geen vooruitgang, staat in de visie van de organisatie. ‘Sociale innovatie, alsook technologische’, legt Lizette de Laat uit. Zij is manager van de locaties Koningsvoorde, De Vleugel en Satijnhof.

Woonzorgcentrum Satijnhof in Tilburg bestaat vijf jaar en loopt met zijn technologie voorop binnen de organisatie. In acht van de negen woongroepen verblijven mensen met een vorm van dementie, zes mensen per groep. In de negende groep wonen mensen met somatische problematiek. Alle bewoners kunnen vrij door het gebouw lopen. De Laat: ‘We willen dat onze bewoners hun gewone

0
12

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.