Normen voor personeel vergen politieke keuze’

Hoeveel zorgverleners hebben verpleeghuizen nodig? Dat moet eind 2018 duidelijk zijn, staat in het nieuwe Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Jan Kremer van Zorginstituut Nederland en zorgbestuurders Iris van Bennekom en Irma Harmelink over de voors en tegens van personeelsnormen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: ANP/Robin Utrecht

‘Verpleeghuizen zijn een prachtige sector, waar we trots op moeten zijn’, zegt Jan Kremer, voorzitter van de Kwaliteitsraad van Zorginstituut Nederland. ‘Mijn vader heeft de laatste periode van zijn leven heel goede zorg gekregen. Ik wil dat iedereen in het verpleeghuis dat krijgt.’ Zorginstituut Nederland stelde op 13 januari het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vast, waarin staat wat verpleeghuizen moeten doen om goede zorg te leveren. De verwachtingen van het kader waren hooggespannen, mede door het manifest van schrijver Hugo Borst en vrijwilliger Carin Gaemers. Zij riepen de politiek op te bepalen hoeveel personeel nodig is, en intussen uit te gaan van

0
13

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.