Miljonairs kopen zorg zelf wel in

De helft van de miljonairs vindt de kwaliteit van de zorg ontoereikend en verwacht dat de situatie de komende tijd verslechtert. Ze denken echter hun zorg goed zelf te kunnen regelen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Miljonairs kopen zorg zelf wel in
Foto: ANP KIPPA/ Koen van Weel

Een grote meerderheid van de miljonairs wil de regie meer in eigen hand houden, en het maakt hun niet uit of de verzekering extra maatwerk in de zorg dekt of niet. De miljonairs denken dan aan zorgvilla’s of het inkopen van particuliere verpleging aan huis.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Van Lanschot Bankiers heeft laten uitvoeren naar de mening en drijfveren van de ongeveer 200 miljonairs in ons land. Het rapport verschijnt later vandaag.

Zorgkosten

Van Lanschot directeur Chris Zegers is niet verbaasd over de uitkomsten: ‘Mensen met meer vermogen hebben de mogelijkheden om hiervoor middelen te reserveren. Maar

7
70

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat is toch marktwerking?
    Tenminste voor rijkeren die kunnen kiezen. Lagere inkomens hebben te maken met het Poeteriaanse systeem hier in nederland: ZV beslist de zorg . Overheid heeft beslist dat jij je je verplicht verzekerd. En veeeeeel bureacratie en dat noemen wij dan misleidend..kwaliteit

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.