Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Oppositie wil dure tandartsen aan de schandpaal

De oppositiepartijen PvdA en GroenLinks en gedoogpartij PVV vinden dat zorgverzekeraars een zwarte lijst van dure tandartsen moeten publiceren. Daardoor kunnen patiënten precies zien welke tandartsen duurder zijn dan andere.
Oppositie wil dure tandartsen aan de schandpaal

Dat stelden Tweede Kamerleden van de drie partijen, die samen geen meerderheid vormen, donderdag in het Radio 1 Journaal van de NOS. Ze reageerden op een steekproef van de omroep onder 250 tandartspraktijken. Daaruit blijkt volgens de NOS dat zo’n 15 procent van de tandartsen de tarieven zo sterk heeft verhoogd dat ze soms twee keer zo duur zijn als goedkopere collega’s.

Schippers

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) mag van een Kamermeerderheid voorlopig gewoon doorgaan met het experiment met de vrije prijzen voor tandartsen. De PvdA en GroenLinks zouden er het liefst direct mee stoppen. De proef, die sinds begin dit jaar loopt, moet tandartsen aanmoedigen betere kwaliteit te leveren tegen een scherpe prijs. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter /Beeld ANP Koen Suyk)

Lees meer:

Prijsstijging tandartsen blijft toch beperkt

CZ uit onvrede over gedrag tandartsen

‘Verzekeraars schaden vertrouwensreatie met tandarts’

NMT is verbaas over flinke prijsstijging tandartsen

8 REACTIES

  1. Marktwerking impliceert keuzevrijheid en de mogelijkheid te switchen. Dat klanten (of patiënten zo je wilt) vrijuit toegang hebben tot praktijken en dus ook vrijuit kunnen kiezen. Dat ik mijn dure tandarts gedag kan zeggen en morgen kan overstappen naar een praktijk waar “normale” tarieven worden gehanteerd.
    Helaas is dit niet het geval. De meeste praktijken in mijn (wijde, tot 25kilometer)omgeving nemen geen nieuwe patienten aan. Wil ik de zorg gecontinueerd zien, dan ben ik nu gedwongen te blijven waar ik ben. Tegen veel hogere kosten!

  2. Lees alle reacties
  3. Er is helemaal geen sprake van marktwerking , maar van door de overheid verplichte !! tarievenconcurrentie.
    Is er ook een tarief voor een auto??
    Laat de overheid eens beginnen met het voorbeeld te geven: Waar concurreren overheidsdiensten?Zo neen ,waarom niet? Is er dan nergens kwaliteitsverschil ? is dat dan gemeten ? wat zijn dan de criteria? Nog belangrijker lijkt mij : hoe meet je vertrouwen?? Is dat niet het belangrijkste en eerste voorwaarde in een ZORGrelatie??
    Kan de overheid zelf bogen op een vertrouwensrelatie met haar/ zijn ?? burgers ?? Zo ja , welke ??
    Lieve Mies , betaalt de overheid ook hier de ( vaak) overbodige en onnutte (Mexicaanse Griep?) investeringsverliezen ??
    Mag ik vragen aan Criet wat de winst/risico-opbrengst mag zijn
    gerelateerd aan de tijdsnorm en de verrichte kwaliteit??, die ook nergens is omschreven !! UW OPVATTING IS WEL HEEL ERG SP.
    Beste Bill , u beschrijft de onbedoelde gevolgen van domme bureaucratisch ambtelijke
    ondoordachte regelgeilheid.
    De wwarheid ???????

  4. Er mag gewoon geen winst op de zorg gemaakt worden.Gewoon bij winst, deze mensen voortaan verplichten het winstaandeel naast gewoon dagelijks besteding van levensbehoefte terug in de zorg te investeren!
    Dan zul je zien, dat ze alleen meer aan de zorg besteden, dan aan hun eigen portemonnee

  5. Waarom dan? Men (= de politiek) wil toch graag marktwerking en keuzevrijheid. Dan moet je ook toestaan dat de leveranciers verschillende prijzen hanteren. Als iedereen dezelfde prijzen hanteert krijg je weer de NMa op je dak. Als ze echt te duur zijn, prijzen ze zich vanzelf uit de markt…
    Of… vindt de politiek het volledige marktmodel toch niet helemaal geschikt, maar alleen als dat in het straatje van bezuinigen kost????

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.