Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Regas trekt zich terug uit ggz-aanbesteding

Annelies Vermeulen
Regas heeft eind december besloten zich uit de ggz-aanbesteding terug te trekken.
Regas trekt zich terug uit ggz-aanbesteding

“De ggz-aanbesteding is uitgeschreven op een totaaloplossing. Een dergelijke oplossing kan Regas met haar sterke partners zeker realiseren”, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Voor Regas is de nadruk in de tweede fase van het aanbestedingsproject echter meer naar administratieve processen verschoven. In de optiek van Regas komt hierdoor de profilering van de kracht van Regas in het gedrang. Regas zal zich blijven inzetten voor ggz-instellingen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

CSC stapt uit EPD-aanbesteding ggz

Geen GGZ-EPD aanbesteding voor Atos en Topicus

Afvallers EPD-aanbesteding ggz bekend

6 REACTIES

  1. Dat de zoveelste partij afhaakt is niet verrassend. GGZ NL wil graag vernieuwende partijen uitnodigen om aan te bieden maar door de absurd gestelde eisen haken nieuwe spelers af. Zelfs bestaande leveranciers (al of niet met vernieuwde versies) kwamen niet door de POC-fase heen afgelopen jaar. Succes maar vooral sterkte voor de overgebleven aanbieders!

  2. Lees alle reacties
  3. Kortom: Regas is geen totaal-pakket, maar een workflow-pakket. Dat is niet erg, maar pretendeer dan geen totaal-pakket te zijn. Administratieve processen zijn niet minderwaardig (degenereren, een beetje hautaine kwalificatie…), maar horen er ook gewoon bij. Als Regas dat onvoldoende beheerst is dat geen schande. Een gemiste kans lijkt me de integratie van administratieve en primaire processen. Daar schort het nou juist zo vaak aan, en dat zou een totaalpakket zo mooi kunnen leveren.

  4. Ik ben het wel met Barry eens. Na enkele keren lezen vermoed ik dat Regas juist het hele traject (dus inclusief de administratieve processen) had willen bestrijken, en niet *voornamelijk* het administratieve deel. Maar waarom door meelopen in een aanbestedingstraject de profilering van de kracht van Regas in het gedrang zou komen is me onduidelijk. Die profilering zou toch niet afhankelijk moeten zijn van het meelopen in een aanbestedingstraject. Ook is niet duidelijk gesteld of Regas nu de aanbesteding in eerste instantie niet goed had begrepen of dat de aanbesteding daadwerkelijk veranderd is. Als je de tekst letterlijk neemt is alleen voor Regas de nadruk verschoven 😉

  5. Regas is (primair) een workflow-pakket. Door te focussen op administratieve processen volgt men (GGZ project) mogelijk een meer gegevensgerichte i.p.v. een procesgerichte aanpak. En juist op dat laatste punt is Regas bijzonder sterk. Een focus, puur op gegevens, is voor Regas dan ook niet interessant omdat je het daarmee degenereert tot een administratief pakket.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.