Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roderick Runne weg uit ziekenhuis Spijkenisse

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Bestuurder Roderick Runne heeft per direct het Ruwaard van Putten Ziekenhuis verlaten. Dat liet de raad van toezicht van het ziekenhuis in Spijkenisse gisteren eind van de dag weten.
Roderick Runne weg uit ziekenhuis Spijkenisse

Niet op eigen initiatief

CFO Martin van der Vat beaamt dat het vertrek niet Runnes eigen initiatief was: ‘Het speelde al wat langer. De beslissing is genomen in “goed overleg” met de raad van toezicht. Runne heeft op dit moment geen nieuwe functie.’ Over de oorzaak van de kennelijke problemen wil Van der Vat niets kwijt.

Staflid

Runne is in december 2010 aangetreden in het ziekenhuisbestuur als Chief Medical Office. Gisteren begon zijn opvolger, klinisch chemicus Huub van Ingen. Van Ingen is staflid in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis en zal de functie op interim basis vervullen. De raad van toezicht laat weten de zoektocht naar een derde tijdelijk bestuurslid voor te zetten. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Voortbestaan Ruwaard van Putten Ziekenhuis onzeker

Nieuw toezicht Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Bestuursvoorzitter Ruwaard van Putten stapt op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.