Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Schippers blijft bij generieke korting

Minister Schippers houdt vast aan het voornemen om alle ziekenhuizen te korten als de overschrijding van het zorgbudget te hoog uitvalt. Een goed alternatief heeft zij nog niet kunnen vinden. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer.
Schippers blijft bij generieke korting

Het model voor het ‘macrobeheersinstrument’ dat de minister nu uitwerkt, voorziet erin dat alle instellingen eenzelfde procentuele verrekening krijgen in het geval van een te grote overschrijding van de zorgkosten.

Alternatief

In het Kameroverleg van 14 april is de motie-Mulder aangenomen, van de VVD, PVV en Groen Links, waarin partijen de minister vragen om een alternatief voor de generieke korting. Schippers geeft weliswaar aan in gesprek te zijn met de veldpartijen en voegt daaraan toe dat het veld tot nu toe nog geen werkbare alternatieven heeft aangedragen. Zijzelf geeft sterk de voorkeur aan een generieke korting, omdat ze vreest dat specifiekere kortingen de dynamiek in de markt kunnen verstoren.

Alle kanten op

Volgens een woordvoerder van de NVZ kan het echter nog alle kanten op gaan en hij denkt dat dat ook voor de minister geldt. Na 1 september verwacht hij meer duidelijkheid. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees meer:

Rechter handhaaft tariefkorting specialisten

NVZ verwerpt voorstel ova-korting van VWS

VWS maakt rekenfout in korting op verloskunde

Schippers wil kortingsinstrument mogelijk langer gebruiken

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Eens met Peter: marktwerking is tot nu toe een flop. En er is geen markt als het aanbod niet mag toenemen. En hoe klantvriendelijk is het om patienten nee te moeten verkopen als het om hun gezondheid gaat. Deze manier om vraag omlaag te krijgen is nogal cru.

  2. Lees alle reacties
  3. Verstoorde marktwerking. Ongelooflijk wat een klets. Het NMA zal ze als ze het wel doet toch echt niet op haar dak krijgen door deze of gene. Er is uberhaupt geen echte markt, dat is wel duidelijk gebleken uit alle geflopte budgeteer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.