Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Senaat krijgt transitie nooit op tijd behandeld’

VVD-senator Heleen Dupuis denkt dat niet alle zorgtransities de deadline van 1 januari 2015 gaan halen. ‘Er is te weinig tijd voor de senaat om de Wmo, de Wlz, de Wet werk en bijstand en de Participatiewet te behandelen voor 1 januari 2015.’ Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLInks) denkt dat het wetstraject van de zorghervorming zal blijven steken in de senaat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Senaat krijgt transitie nooit op tijd behandeld’
Foto: ANP Martijn Beekman

De instemming van de Tweede Kamer vorige week met de Wmo 2015 is een grote stap in het zorghervormingstraject van het kabinet. Echter, zo zegt onder andere VVD-senator Heleen Dupuis, is het zeker geen uitgemaakte zaak dat de regering de totale transitie voor 2015 afgerond krijgt. ‘Bij de nieuwe Wmo zijn 34 amendementen aangenomen’, zegt Dupuis. ‘Dat is een bijzonder groot aantal. De griffier van de Eerste Kamer heeft al om extra bijstand gevraagd om alles op tijd klaar te krijgen voor behandeling in de senaat. Dat moet nog voor de zomer gebeuren. Het grote aantal wijzigingen geeft volgens mij

1
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.