Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Serious game simuleert complete ziekenhuiswereld

Mark van Dorresteijn
In het nieuwe spel Hartslag ervaren spelers de consequenties van marktwerking, wet- en regelgeving en de noodzaak tot doelmatig werken. Het spel is een initiatief van Q-consult, Casemix en Frisse Blikken en wordt in samenwerking met drie ziekenhuizen en een farmaceut ontwikkeld.
Serious game simuleert complete ziekenhuiswereld
Foto: Casemix
Premium

Het fictieve ziekenhuis Hartslag MC

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    6 REACTIES

    1. @robbar
      Managementgames zijn al decennia gemeengoed in de universitaire wereld. Mensen die hieraan refereren als spelletjes, hebben geen benul waarover ze praten. Verdiep u eens in de materie en reageer dan pas (of beter: reageer dan gewoon maar niet meer!).

    2. Lees alle reacties
    3. Uit commercieel oogpunt geweldige zet van Q-consult. Mijn petje af voor zoveel gevoel voor het creëren van consultancy-business uit de complexiteit van de ziekenhuisbranche. In lijn met eerdere initiatieven en investeringen van Q-Consult in DBC/DOT, Casemix e.d.. Nu nog een programma om dat gevoel over te dragen op andere businessmakers in de zorg.

    4. Ik denk eerlijk gezegd dat als mensen nu geen begrip hebben voor de achteruitgang in kwaliteit van zorg dit ook niet met een spelletje wordt opgelost.
      Helaas gaan verzekeraars bestuurders voor het geld. Het is schokkend om te zien hoe mensen in een verpleeghuis worden begeleidt. Geen tijd geen aandacht overal om moeten vragen als ze dat kunnen geen drinken en moeten wachten totdat de ronde langs komt wachten dat je naar toilet mag en als na een uur nog niemand is geweest dan maar in bed plassen vragen als je aub naar bed mag als je moe bent en dan ervaren dat er geen tijd is en te horen krijgt je krijgt toch bezoek over een uur wacht maar je bent net naar de wc geweest wacht maar. Schokkend. De graaiers in de zorg en de fraudeurs in de zorg moeten worden aangepakt. Misschien kan daar een spel voor worden ontwikkeld. Dan durven ze misschien deze mensen aan te pakken. Petje af voor verplegend personeel die alleen maar rondrennen en excuses aanbieden omdatze geen tijd hebben.

    5. @robbar: ik denk dat u het punt mist. Het spel is een hulpmiddel om de complexe processen rondom patientenzorg te begrijpen. Hierdoor kun je begrip kweken bij de verschillende partijen en zorgen voor verbetering.
      Ik denk dat we over het algemeen goed weten hoe iemand verzorgd moet worden. Maar we zullen er ook voor moeten zorgen dat dit in de huidige samenleving en financiele situatie ook nog kan.

    6. Het is te ZIELIG voor worden. Dat we spelletjes nodig hebben om te weten hoe je iemand moet verzorgen. Eerst waren er zogenaamde HEI-dagen!! Nu zijn er spelletjes-dagen. Deze managers moeten zich diep schamen dat het zover heeft moeten komen! DIEP TRIEST!!!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.