Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Supermaatschap verliest aan populariteit

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Steeds minder medisch specialisten kiezen voor een supermaatschap. Andere modellen winnen aan populariteit. Dat blijkt uit een peiling van Logex in opdracht van de Orde van Medisch Specialisten.
Supermaatschap verliest aan populariteit
Foto: ANP Lex van Lieshout
Premium

Vrijgevestigde medisch specialisten moeten zich

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    4 REACTIES

    1. De beste stuurlui staan aan wal. Laat dat nou net de reden zijn dat de gezondheidszorg zo duur is. De discussie over geld en inkomen is een heilloze . Misschien moet iedereen die hier uitspraken over meent te moeten doen bij zichzelf te rade gaan wat hij of zij nou bijdraagt aan de maatschappij. De grootste schreeuwers blijken dan meer te kosten dan ze opleveren en met name te vinden dat dat heel terecht is. Jaloezie is een slechte raadgever in deze discussie

    2. Lees alle reacties
    3. Een modaal inkomen waarvan je rond kunt komen, met daar op de normale ORT zoals die ook voor andere zorgverleners gelden.
      En m.b.t. De extra hoge studieschulden een aparte restitutie regeling, zodat deze overeenkomt met 5 jaar studeren, en dan ook betaalbaar is.

    4. Ik weet hier nog wel voorbeelden van maar dan op lager niveau. Lig je als stratemaker 45 jaar krom over de stenen, rug, knieën en geest kapot waar de gezondheidzorg kapitalen aan kan verdienen. Vervolgens klagen diegenen die het meest aan jou verdienen dat de stratemaker veel te duur is. En dat voor 1,5x het minimum loon.
      Als je de mensen slecht behandeld krijg je revolutie.

    5. Zou u uw zoon nog aanraden medicijnen te gaan studeren? Na 12 jaar studie op het allerhoogste niveau, plus een dijk van een studieschuldmag hij de helft van zijn tijd controlelijsten aanvinken, vele nachten en weekenden opofferen, risico’s en verantwoordelijkheden dragen, waar een bankdirecteur geen weet van heeft en..tegen welk netto jaarsalaris?
      Wat vinden we dit werk waard als maatschappij?
      If you pay peanuts, you get monkeys!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.