Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Top-10: Meestgelezen artikelen 2010

Mark van Dorresteijn
De redactie van Zorgvisie schreef dit jaar bijna drieduizend artikelen. Hieronder een overzicht van de tien meestgelezen artikelen op Zorgvisie.nl in 2010.
Top-10: Meestgelezen artikelen 2010

1 – ‘Bestuurders ziekenhuizen rijden duurste leaseauto’

5 februari 2010

Onder zorgbestuurders rijden ziekenhuisbestuurders gemiddeld in de duurste leaseauto. Met name het wagenpark bij academische ziekenhuizen spant de kroon.

(Opmerking: Het bericht werd opgepakt door website Geenstijl.nl. Dit zorgde voor een enorme toename aan bezoekers)

Lees verder >>

2 – Prismant staat onder surseance van betaling

11 februari 2010

Prismant heeft surseance van betaling aangevraagd. Gisterochtend heeft de rechtbank in Utrecht de surseance toegekend. Ook de partners van Prismant: CC Zorgconsultants en WalvisConsultingGroep staan inmiddels onder voorlopige surseance.

Lees verder >>

3 – Colonscopie uitvoeren op de nieuwe iPhone

24 juni 2010

Gyromaniac, een medische game waarbij een colonscopie uitgevoerd dient te worden, verschijnt binnenkort op de iPhone 4. Het doel van het spel is om te navigeren door de dikke darm. Ook andere organen zullen verkenbaar zijn.

(Opmerking: Dit bericht werd evenens opgepikt door Geenstijl en zorgde opnieuw voor een enorme toename aan bezoekers)

Lees verder >>

4 – MEE Nederland op rand van de afgrond

6 april 2010

De toekomst van MEE Nederland hangt aan een zijden draadje. In alle vier de scenario’s die de ambtelijke commissie in haar bezuinigingsplannen voor de care heeft geschetst, wordt het beëindigen van de subsidie voor de MEE organisaties geopperd.

Lees verder >>

5 – ‘Laat zorgverzekeraars AWBZ niet uitvoeren’

25 augustus 2010

Het voorstel om de AWBZ door concurrerende zorgverzekeraars te laten uitvoeren is niet verstandig, aldus de economen Erik Schut en Wynand van de Ven, omdat zorgverzekeraars geen belang hebben bij investeringen in goede AWBZ-zorg.

Lees verder >>

6 – Vierhout: ‘Faillissement van twintig ziekenhuizen dreigt’

8 december 2010

De bezuiniging van 314 miljoen euro op de cure is draconisch, stelt Pieter Vierhout, voorzitter raad van bestuur Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. “Wij kunnen geen garantie geven dat we elementaire zorg kunnen blijven leveren. We zullen bedden moeten sluiten op de intensive care en de SEH.”

Lees verder >>

7 – ‘Boekhouders doen Wmo-aanbesteding’

27 augustus 2010

Het zijn de boekhouders die in gemeenten de Wmo-aanbestedingen organiseren en niet de ambtenaren die inhoudelijk verstand hebben van wonen, zorg en welzijn. Dat blijkt uit het nog niet gepubliceerde onderzoek ‘Governance of local care and social service’ van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Lees verder >>

8 – Klink maakt einde aan marktwerking

18 maart 2010

Het vrije prijssegment wordt definitief niet uitgebreid per 1 januari 2011. Dat schrijft minister Ab Klink in zijn brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder >>

9 – Gemeenten gaan Wmo radicaal anders invullen

9 december 2010

In de Wmo nieuwe stijl krijgen zorgvragers geen zorg meer op basis van verstrekkingen en standaardindicaties. Gemeenten zullen in plaats daarvan kijken naar wat burgers en hun netwerken zelf nog kunnen doen en betalen. Dat blijkt uit de nieuwe Wmo-modelverordening die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) deze week presenteert.

Lees verder >>

10 – Orthopedisch chirurg Waterland op non-actief

4 mei 2010

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend is in verlegenheid gebracht door een van zijn orthopedisch chirurgen. De man heeft zijn functie voorlopig neergelegd. Het ziekenhuis start binnenkort een onafhankelijk onderzoek naar zijn handelen.

Lees verder >>

2 REACTIES

  1. Het meest gelezen onderwerp prikkelt tot lezen, omdat juist bestuurders in de zorg altijd roepen “nergens geld voor te hebben” en hun ziekenhuizen maar net uit de rode cijfers te kunnen houden. Het verschil tussen het salaris van bestuurders en hun even duurbetaalde interimmers en dat van normaal personeel (verpleegkundigen) is zo groot geworden, dat de redactie wat mij betreft daar meer over zou moeten schrijven. Bestuurders in de zorg verdienen zelfs meer dan managers in de farmaceutische industrie, die bloot staat aan grote maatschappelijke kritiek omdat ze de zorg zo duur zouden maken.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.